Subsidie ter stimulering verbetering onderwijs

Herbert Raat

Om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren gaan B&W basisscholen vragen projecten daarvoor te ontwikkelen. Van de kosten van de beste ideeën wordt driekwart gesubsidieerd door de gemeente, zodat maar een beperkt deel van de investering door de school moet worden bekostigd. Tot nu toe werd het beschikbare geld, op basis van de regeling ‘schoolbegeleiding’ gelijkelijk over de scholen verdeeld. Daar stopt het college mee. Om onderwijsverbetering te stimuleren, zegt het nieuwe wegen in te slaan. “We gaan samen met scholen en ouders aan de kwaliteit van het onderwijs werken en ambities van scholen stimuleren met de ‘kwaliteitsimpuls primair onderwijs’. In het najaar komen we met de nieuwe onderwijsnota. Daar loopt deze regeling op vooruit.,” zegt onderwijswethouder Herbert Raat (VVD).Voor de kwaliteitsslag is een beloningspot van 120 duizend euro beschikbaar. Raat zegt ervan overtuigd te zijn dat scholen de nieuwe regeling als een uitdaging oppakken. “Het is een kans om je als school te profileren en enthousiasme, motivatie en creativiteit te tonen.” Scholen kunnen voor 1 oktober één projectaanvraag indienen. De projecten variëren van vernieuwend lesaanbod tot een extra opleiding voor getalenteerde leerkrachten of aanschaf van lesmateriaal. “Als het de kwaliteit van het onderwijs maar aantoonbaar verbetert,” zegt Raat.

Lees ook:Gemeente geeft € 278 duizend voor projecten scholen
Lees ook:Subsidies tot bijna 2,5 ton voor verbetering onderwijs
Lees ook:Inventarisatie huisvestingscapaciteit voortgezet onderwijs
Lees ook:Gemeente besteedt leerlingenvervoer opnieuw aan
Lees ook:Amstelveen krijgt ‘Steve Jobsschool’

4 reacties op “Subsidie ter stimulering verbetering onderwijs

 1. frank bikker

  Ik zou wel eens van de hr. Raat willen weten wat de “kwaliteit” van onderwijs inhoudt. De hoogte van de Cito-score? Onderwijs op maat? Rugzakjesbeleid? enz. Begeleiding hoogbegaafde kinderen afkomstig uit gezinnen met weinig inkomen? Aanstelling 1 onderwijsassistent per school.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Onderwijsassistenten zijn toch die mensen die volgens recent onderzoek niet kunnen lezen en ook veelal andere voor geven van onderwijs onmisbare vaardigheden missen? Niet dat het tegenwoordig opvalt in onderwijskringen – ook op de Pabo’s kan men veelal lezen noch rekenen – maar toch….

     /   Beantwoorden  / 
   1. frank bikker

    Eerst eens even kijken wat een onderwijsassistent wel/niet mag doen, beste Johan. Dat de werkgevers deze mensen veelvuldig misbruiken voor inval is een ander verhaal. Overigens heeft men alle onderwijsassistenten in de gemeente Amsterdam onlangs getest en de gezakten een verplichte cursus aangeboden.

      /   Beantwoorden  / 
 2. Frank

  En hoe zit dat nu met die projektaanvraag die voor 1 oktober ingediend moest worden?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.