‘Nieuwbouw Amstelveen College is historisch besluit’

Wethouder Veenboer
Wethouder Veenboer

“Historische besluitvorming,” noemt wethouder Dolf Veenboer (Onderwijs) dat de gemeenteraad vrijwel zeker zal instemmen met het krediet van twintig miljoen euro voor de bouw van het nieuwe Amstelveen College annex sporthal. Het AC wordt ook verzelfstandigd. Daartoe krijgt het een bruidschat van 2,5 miljoen euro mee, dankzij een rijksregeling. De status van het openbaar voortgezet onderwijs wordt daarmee ongeveer vergelijkbaar met die van het bijzonder onderwijs (rooms katholiek en protestants). Daar is jarenlang naar toe gewerkt. Een tussenvorm van dat er een bestuurscommissie kwam, waardoor niet meer de gemeenteraad rechtstreeks het bestuur vormde. Het nieuwe schoolgebouw zal in elk geval met ingang van het leerjaar 2013 klaar zijn. Dat is ook nodig, want anders moet er aan de bestaande panden enorm geldverslindend groot onderhoud worden gepleegd.

Het nieuwe AC komt ten noorden van De Meerkamp, op het terrein van de Amstelveense Rugby Club (ARC), die met een vervangende accommodatie volledig wordt gecompenseerd. Het geld daarvoor komt uit de onderwijsbegroting en uit een fonds van 3,5 miljoen dat beschikbaar is voor herschikking van de sportvelden aan de Sportlaan. Rond 1 februari moet duidelijk zijn welke herschikking er met de velden gaat plaatsvinden.

Veenboer verwacht dat nieuwbouw ook meer leerlingen voor het AC zal trekken. De school verkeert in financieel zwaar weer, maar de kwaliteit van het onderwijs is veel beter geworden, volgens de wethouder. Door de bruidschat, die in een aantal jaren wordt betaald, wordt de financiële positie ook beter, zegt de wethouder. Door de  verzelfstandiging van de school, in een stichting, wordt naar zijn mening ook de samenwerking met katholieke KKC en protestantse HWC gemakkelijker.

Lees ook:Burgerbelanbgen blijft bang voor religieuze vorming op AC
Lees ook:PvdA voluit achter verzelfstandiging Amstelveen College
Lees ook:Amstelveen College draait financieel slecht
Lees ook:PvdA: ‘geen openbare kritiek op openbaar onderwijs’
Lees ook:Burgerbelangen: ‘Amstelveen College verliest openbaar karakter’

9 reacties op “‘Nieuwbouw Amstelveen College is historisch besluit’

  1. Hans van der Liet

    Ik zou wensen dat wethouder Veenboer ook de bestuurlijke moed opbracht om eindelijk de eerste steen te leggen voor de HOED-praktijk aan de Maritsa. Dat zou een nog veel historischer besluit zijn.
    En laat u niet afschrikken door een meneer Demming die dan met een trommel bij u in de tuin komt staan. Nu de rust aan het Westwijkplein na mijn bezoek van zondag daar is teruggekeerd, kan gans het politie-apparaat worden ingezet om u, wethouder Veenboer, de opstandige burgerij desnoods met inzet van de wapenstok van het sociaal-democratische lijf te houden. Wethouder Veenboer: doe uw werk!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Onno

    Aha, meneer veenboer lekker weer bouwen op een groen stukje groond wat amstelveen een paar jaar geleden aan die duizenden kinderen en ouders belooften om niet te gaanbebouwen !! stoer hoor !!
    Blijkbaar durf je alleen maar beslissingen te nemen die ten koste gaan van kinderen want als die stemgerechtigd zijn zijn ze U allang weer vergeten . Hoe is het verder meneer Veenboer nog steeds je hulpje nodig die je komt redden als je het zelf niet meer weet ???
    NFC , KLM, Myra en VV AMstelveen , zoek alvast maar een andere plek in de gemeente want ook jullie zijn binnekort je plekje kwijt aan deze lapzwans !

      /   Beantwoorden  / 
  3. hmmm

    hmmmm …. het besluit is nog niet eens genomen en het wordt al historisch??? hoe kan iets wat nog niet eens gebeurt is “historisch” zijn????
    deze wethouder is absoluut niet te volgen. laten we hopen dat hij niet weer terugkomt in een volgend college!!!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Hans van der Liet

    Minister Koenders is dus een flapdrol, minister Verhagen een gifkikker, wethouder Den Blanken van Ouder-Amstel een klootzak en wethouder Veenboer een lapzwans. Men zou bijna terugverlangen naar de tijden dat iemands kop eraf ging als-ie de baljuw maar scheef aankeek :-)

      /   Beantwoorden  / 
  5. Onno

    Koenders en Verhagen heb ik nog geen naam gegeven :)

      /   Beantwoorden  / 
  6. Hans van der Liet

    Jij niet, waarde vriend, maar de heren Marijnissen en Demming wel. Overigens ontbreekt minister Klink in het rijtje maar ik ben vergeten welke loftuiting je op hem ook alweer had.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Onno

    Hahahahahahaha inderdaad breek me de bek maar niet over hem open .. maar goed over een paar jaar zijn we ook van hem af….

      /   Beantwoorden  / 
  8. Leerling HWC

    Hier heb ik dus echt geen zin in.. dat wordt een hel op de kruising van der Hooplaan/Startbaan, en dat is het nu al. Gelukkig ben ik dan al wel van school af. Maar ik woon heel dichtbij de nieuwbouw. Ik vind de gekozen plaats een béétje jammer.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Anna T.

    @Leerling HWC Reageer je niet te snel op een artikel van januari 2010?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.