Overblijven op school gaat veel held kosten

De kosten voor het tussen de middag op school overblijven van kinderen gaan fors omhoog. Dat leidt sterk stijgende, soms wel een verdubbeling, van de ouderbijdragen. De PvdA in de gemeenteraad maakt zich daar ernstig zorgen over en wil vooral de minima die ontwikkeling besparen. De kostenstijging heeft te maken met de verplichting van rijkswege van scholen ook voor na- voor- en tussenschoolse opvang te zorgen. Met andere woorden: de kinderen moeten van vroeg tot laat kunnen worden opgevangen. Daarvoor is zowel het openbaar als het bijzonder onderwijs in ze gegaan met aanbieders van die opvang. En dat kost geld.

"Het gevolg is dat op veel scholen de ouderbijdrages voor overblijf- en lunchkosten fors omhoog zullen gaan, soms wel tot een verdubbeling zullen lijden, terwijl de uitvoering in veel gevallen vrijwel ongewijzigd blijft,' klaag fractievoorzitter Gerben Drost van de PvdA. Hij gaat daarover vragen stellen in de gemeenteraad.

De PvdA is bang dat de bijdrage voor de tussenschoolse opvang voor sommige gezinnen niet meer op te brengen is. Minima zouden daarvoor een tegemoetkoming van de gemeente moeten ontvangen, vindt de fractie. Zij wil dat die huishoudens met minimale inkomsten beter worden opgespoord. "Wij willen van het college weten wat zij van deze ontwikkeling vindt en wat zij kan doen om de negatieve gevolgen te beperken. Bovendien vraagt de PvdA de gemeente om actief op zoek te gaan naar manieren om de burgers van Amstelveen op de mogelijke financiële steun te wijzen," aldus Drost

 

Lees ook:PvdA wil betere ‘zoektocht’ naar minima
Lees ook:ChristenUnie: ‘Verkeersinfarct dreigt door AV-lijn’
Lees ook:PvdA ontevreden over armoedebeleid
Lees ook:GroenLinks: scholen op scholenkaart GVB wijzen
Lees ook:Onderzoek naar behoefte naschoolse opvang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.