Onderzoek naar behoefte naschoolse opvang

Omdat basisscholen waarschijnlijk van 1 januari af ook vóór en na schooltijd verantwoordelijk zijn voor opvang van leerlingen, zijn van die scholen in Amstelveen zich daarop aan het voorbereiden. Van 10 april af wordt onder al hun leerlingen een vragenlijst verspreid.

Die lijst bevat vragen naar de behoeften voor naschoolse opvang op de basisschool. Met de uitkomsten kunnen de scholen te weten komen voor hoeveel kinderen er voor-, tussen- en naschoolse opvang nodig is en welke activiteiten gewenst zijn. De vragenlijst is opgesteld door het samenwerkingsverband Brede School, bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeente, schoolbesturen, kinderopvang, bibliotheek Amstelveen en welzijns- en sociaal-cultureel werk. De uitkomsten van het onderzoek zullen naar verwachting in de loop van de zomer bekend zijn.

Lees ook:Onderzoek naar behoefte aan kinderopvang
Lees ook:Gemeente wil vijf ‘brede scholen’
Lees ook:Naschoolse kinderopvang in Amstelveen hoger dan landelijk
Lees ook:Kinderen koken voor de buurt dankzij Nescafé
Lees ook:Groen licht van politiek voor brede school

3 reacties op “Onderzoek naar behoefte naschoolse opvang

 1. E.A.steverink

  ik ben geinteresseerd in de vragenlijst die jullie verspreiden onder de basisscholen ter voorbereiding van BSO door de basisscholen .Met vriendelijke groet Ellen steverink

    /   Beantwoorden  / 
 2. Anouk Kenter

  Naar aanleiding van een onderzoek vanuit de HvA, naar de behoefte van kinderen in de verschillende vormen van opvang in Amsterdam, ingaande jan 2006, ben ik geinteresseerd in de gebruikte vragenlijst. Vriendelijke groet, Anouk Kenter

    /   Beantwoorden  / 
 3. Jolien Bergsma

  Ik ben ook geinteresseerd in de vragenlijst ter inventarisatie naar de behoefte van naschoolse opvang! Groeten, Jolien Bergsma

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.