Proef met ondergrondse container voor plastic – VVD blij

Paul Feenstra

Tot vreugde van de VVD, die een hekel heeft aan de groeiende stroom afvalbakken in tuinen van woningen, gaat de gemeente een proef nemen met ondergrondse opslag van plastic. Dat wordt nu gescheiden door middel van plastic zakken, die geregeld wegwaaien en troep op straat veroorzaken. Overigens doet tot genoegen van velen lang niet iedereen aan die vorm van scheiden mee. Wethouder Levie heeft positief gereageerd op een verzoek van de VVD en gaat als proef bij een of twee supermarkten een ondergrondse container voor plastic afval laten plaatsen. Zulke containers zijn overigens duur, omdat er een pers in moet worden aangebracht..”Bij succes kan worden bezien of dat in heel Amstelveen kan worden ingevoerd”, juicht VVD-er Paul Feenstra alvast.Het nieuwe afvalbeleid, uitgeprobeerd in enkele wijken, wordt nu over heel Amstelveen uitgebreid. “Het betekent voor veel gezinnen: drie bakken en een zak,” constateert Feenstra.  “Het huidige inzamelingsbeleid met de plastic zakken geeft de burgers veel ergernis. Die zal verder toenemen als het statiegeld op plastic flessen landelijk zal worden afgeschaft.”

De gemeente plaatste nog geen containers voor plastic, omdat die duur zijn en nog niet duidelijk is of het landelijke scheiden van plastic wel doorgaat. Ook het Rijk neemt er namelijk nog maar een proef mee.

Raadslid Feenstra: ”Een goede en efficiënte inzameling van plastic verpakkingsafval is voor de VVD belangrijk. Daarom heeft de VVD de wethouder tijdens de Commissievergadering ABM opgeroepen niet langer te wachten en snel met een proef met ondergrondse containers voor plastic verpakkingsafval te beginnen.”

Lees ook:Hoeveelheid afzonderlijk ingeleverd plastic steeg 40%
Lees ook:Elf kilo plastic afval per huishouden
Lees ook:Steeds meer karton en blik bij plastic
Lees ook:Gemeente stelt gescheiden inzameling plastic uit
Lees ook:Onderzoek: kan tarief omlaag door afvalscheiding?

7 reacties op “Proef met ondergrondse container voor plastic – VVD blij

  1. jo

    ik zie me toch niet met zo’n grote zak vol plastic naar het wc slepen, liever zoals nu, maar dan vaker!!!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jan Demming

    Johan, jouw opmerking dat lang niet iedereen meedoet aan die vorm van scheiding is niet iets om trots op te zijn. Het is een makkelijke manier om te laten zien dat je maling hebt aan een beter milieu en dat je vindt dat volgende generaties de problemen maar moeten oplossen. Een echt rechtse van jouw kant reactie dus, waar niemand om heeft gevraagd!

      /   Beantwoorden  / 
    1. peter

      En het zwerfvuil door weggewaaide/kapot getrokken zakken is wel goed voor het milieu? Een echte linkse reactie van jouw kant, waarop niemand zit te wachten. Ga maar ergens anders “gutmensch” spelen.

        /   Beantwoorden  / 
  3. brysan

    S.v.p. nog een container erbij, waar we VVD-raadsleden met onzinnige voorstellen in kunnen deponeren.

      /   Beantwoorden  / 
  4. E de Pruis

    Ik denk dat veel mensen een denk fout maken , mensen lijken niet te beseffen dat ze jaarlijks moeten betalen voor hun huisvuil nl € 243,-per jaar.
    We betaalden in 2011 nog € 239,- en dit is verhoogd naar € 243,- dit is een verhoging van 40% tel daarbij op dat ze de frequentie van het restafval ophalen halveren. ik kan dus niet anders dan het eens zijn met Brysan.

      /   Beantwoorden  / 
    1. E de Pruis

      klein rekenfoutje , de verhoging plus de halvering van het ophalen restafval, is een verhoging van 40%

        /   Beantwoorden  / 
  5. gerben

    Eindelijk eens een stap in de goede richting van de VeeVeeDee.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.