Gemeente onderzoekt ‘groene daken’

Burgemeester en wethouders hebben toegezegd te onderzoeken of er meer 'groene daken' in de stad kunnen komen. CDA, PvdA en VVD hadden daarom gevraagd. De daken zouden dan moeten worden bedekt met begroeiing, die regenwater vasthoudt. Daardoor wordt het riool minder belast. Op de brandweerkazerne en het Binnenhof bestaan groene daken al. Maar de raadsleden haalden het voorbeeld van Rotterdam aan, waar het fenomeen sterk wordt gestimuleerd. OOk opvang van fijnstof en een betere uitstraling waren argumenten van de fracties.

Lees ook:Coalitie wil groene daken voor opvang regen
Lees ook:Meer ruimte voor groene daken
Lees ook:Ook BBA claimt ‘groene daken’
Lees ook:Internationale school krijgt groene gevel van gemeente
Lees ook:Subsidie groen dak nu veel soepeler

2 reacties op “Gemeente onderzoekt ‘groene daken’

  1. Monique

    Nadelen van groene daken:
    Het belangrijkste risico van groene daken zijn lekkages. Lekkages kunnen moeilijk en kostbaar zijn om op te lossen. Dit risico kan voorkomen worden wanneer goed over het ontwerp, uitvoering en beheer wordt nagedacht. De intensieve groene daken dragen meer bij aan de waterberging, maar zij vereisen wel een zwaardere dakconstructie. Deze daken kunnen niet zomaar op elk gebouw worden aangelegd. Bovendien hebben groene daken meer onderhoud nodig en moeten bij langdurige droogte besproeid worden.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Groenedaken.net

    De markt voor groendaken is explosief aan het groeien in de bouw. Ondanks dat particulieren subsidie kunnen krijgen bij diverse gemeentes was het tot nu toe moeilijk om de materialen die nodig zijn voor een goed groendak te kopen. Groenedaken.net lanceert als eerste een webshop voor particulieren.

    Het bedrijf richt zich met name op de particuliere markt. Het enige wat men nodig heeft is een beetje groene vingers. Groene daken zijn in opmars omdat een groendak, bestaande uit vetplanten, isolerend werkt maar ook een waterbuffer is tijdens enorme regenbuien waardoor het riool minder belast wordt.
    Groenedaken.net heeft een eenvoudig systeem samengesteld die op bijna elk platdak kan worden aangebracht. Door de eenvoud kan men dit zelf aanbrengen in korte tijd. De klant besteld zijn producten in de webshop op de site door eenvoudig het benodigde aantal vierkante meters in te vullen. Groenedaken.net zorgt dan dat er voor het aantal vierkante meters de benodigde materialen bij de klant thuis worden bezorgd. Het groendaksysteem is afkomstig van de wereldmarktleider op het gebied van dakbegroeiing en wordt al meer dan 35 jaar toegepast

    Het uniek aan Groenedaken.net is dat zij de eerste webshop voor groendaken materialen zijn en met de kennis van ’s werelds grootste dakbegroeningsystemen tegen betaalbare prijzen.

    Voor meer informatie kan men kijken op http://www.groenedaken.net of een e-mail sturen aan [email protected]

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.