Coalitie wil groene daken voor opvang regen

De coalitiepartijen VVD, CDA en PvdA willen groene daken in Amstelveen. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die zij hebben gesteld aan B&W. Zij deden dat naar aanleiding van diverse aan het milieu gerelateerde plannen die onlangs door gemeenteraad en raadscommissies zijn behandeld. Onbder meer nota's over ht riool, een aterplan en een milieuplan. Daarbij is het zogenaamde ‘groene dak’ niet aan de orde geweest constateren zij achteraf. Groene daken ontstaan door er vochtvretende sedumplantjes op te laten groeien. Daarvoor lenen zich met name platte daken. De gemeente Rotterdam heeft er dit jaar een subsidieregeling voor ontwikkeld. Daarnaar verwijzen de fracties. Doordat de plantjes veel hemelwater opnemen. Ontstaat minder belasting van het rioolstelsel.

De fracties willen van het college weten of het van de regeling in Rotterdam heeft kennis genomen en het rapport van de Maasstad over Groene Daken kan ondersteunen. Ook vragen zij B&W een studie over de voor- en nadelen van groene daken in Amstelveen te verrichten en met een analyse te komen over de gevolgen van mogelijke toepassing ervan.

 

Lees ook:Ook BBA claimt ‘groene daken’
Lees ook:Gemeente onderzoekt ‘groene daken’
Lees ook:Meer ruimte voor groene daken
Lees ook:‘Zorgvlied plant’ tegen fijnstof
Lees ook:Twee ton voor groene daken

Eén reactie op “Coalitie wil groene daken voor opvang regen

  1. Rob Nijkamp

    Rotterdam is een stuk verder dan grote buur Amsterdam, waar groene daken ook beleid zijn geworden. Telefoontje naar Marijke Vos kan vast een heleboel duidelijk maken. Anders Remco Pols bij Lodewijk Asscher laten informeren.
    Een goed initiatief, maar niet moeilijker maken dan nodig is.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.