Pols praat voor drie gemeenten over Schiphol convenant

In de gesprekken over een tussen Rijk en Schiphol te sluiten convenant vertegenwoordigt wethouder Remco Pols behalve zijn eigen gemeente (Amstelveen) ook Uithoorn en Aalsmeer. Het convenant moet gaat over het beter benutten van de ‘milieuruimte’ van de luchthaven en het terugdringen van ‘vermijdbare overlast.’

Er wordt vergaderd onder voorzitterschap van oud minister Alders. Naast Pols praten de wethouders Asscher van Amsterdam en Eilert van Zaanstad, de Schiphol-directeur Cerfontaine, gedeputeerde Hooijmaijers van Noord-Holland en vertegenwoordigers van de Luchtverkeersleiding Nederland en Schiphol en van de CROS mee.

De regio heeft er bij het Rijk op aangedrongen te mogen deelnemen aan de ‘convenanttafel.’ Onder druk van de Tweede Kamer gebeurt dat nu. Het overleg speelt volgens de gemeente een belangrijke rol bij de finale besluitvorming over de groei van Schiphol binnen de door de overheid gestelde milieuruimte.

Lees ook:Schiphol mag fors doorgroeien
Lees ook:Gedeputeerde tegen meer banen Schiphol
Lees ook:Gemeente krijgt vijf miljoen voor opknapbeurt Schiphol
Lees ook:‘Amstelveen niet betrokken bij malversaties Hooijmaijers
Lees ook:Bewoners boycotten stichting leefbaarheid schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.