Vernieuwde website voor ouders en opvoeders

Koops in het groen

Jacqueline Koops

De website Centrum voor Jeugd en Gezin van Amstelland (CJG) is uitgebreid met de sociale kaart van de gemeenten in Amstelland. Daarop kunnen bezoekers adresgegevens vinden van huisartsen, scholen, consultatiebureaus, hulpverleners, kinderdagverblijven enzovoort. Maar ook cursussen, workshops en nieuws.

De gegevens zijn per gemeente gerangschikt. Wethouder Jacqueline Koops van Jeugd en Gezin in Amstelveen constateert dat iedere ouder wel eens opvoedvragen heeeft. “Veel ouders gaan dan digitaal op zoek naar informatie. Op de website cjgamstelland is veel te vinden. Daarom is het belangrijk die actueel en relevant te houden”, zegt ze.

Ook Rik Rolleman, wethouder Jeugd en Gezin van Aalsmeer, vindt dat ouders en opvoeders op een makkelijke manier antwoord moeten kunnen krijgen op vragen over opvoeding. Via www.cjgamstelland.nl kan dat volgens hem. “Opvoeden blijft natuurlijk  de verantwoordelijkheid van de ouders, maar het CJG kan daarbij wel helpen.”

 

Het CJG is het aanspreekpunt voor alle vragen die te maken hebben met opgroeien en opvoeden. De informatie op de website komt van alle deelnemende partners, zoals Vita Welzijn en Advies, GGD, MEE en de gemeenten. Het is de bedoeling dat ouders en opvoeders antwoord vinden op eenvoudige opvoedvragen. Ook is het mogelijk om 3 tot 4 keer per jaar de digitale nieuwsbrief van het CJG  te ontvangen.

Aanmelden kan op de www.cjgamstelland.nl.

Lees ook:Website jeugd en gezin vernieuwd
Lees ook:Cadeautje voor ouders in Week van de Opvoeding
Lees ook:Wethouder Koops geeft eerste ‘complimetenteller’ aan ouders
Lees ook:Informatie voor ouders verslaafde kinderen
Lees ook:Bijeenkomst voor ouders verslaafden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.