GroenLinks in actie voor café en nachtleven Uilenstede

Cafe Uilenstede GL

Axel Boomgaars

Axel Boomgaars

Het café van Uilenstede lijkt te moeten verdwijnen en daarover maakt de fractie van GroenLinks in de gemeenteraad zich ernstig zorgen. Het studentencentrum kán niet zonder café en nachtleven, vindt fractievoorzitter Axel Boomgaard.

Hij heeft er schriftelijke vragen over aan B&W gesteld. Volgens hem is wel duidelijk dat het café tegen de vlakte gaat, maar niet wat er voor terug komt. Dat wil hij wel graag weten. De studentencorporatie DUWO vindt het café niet meer van deze tijd en wil er nieuwe horeca voor in de plaats laten komen. Maat dat heeft al tot protest onder de bezoekers geleid. Compleet met facebookpagina: https://www.facebook.com/savecafeuilenstede, die binnen een paar dagen al bijna 1500 kreeg.

GroenLinks heeft overigens in de raad wel ingestemd met de verbouwing van Uilenstede. De fractie zegt ook wel te snappen dat daarbij een deel van het centrum op de schop gaat. Maar ze snapt ook de protesten, zegt Boomgaars. “Café Uilenstede is voor veel mensen die op Uilenstede wonen, de Griffioen bezoeken, of hier vroeger studeerden een begrip. Zeggen dat die vaste stek verdwijnt zonder dat duidelijk is wat ervoor terugkomt, werkt onrust denk ik alleen maar in de hand.”

GroenLinks wil snel duidelijkheid. “Het lijkt er niet op dat de sloop nog kan worden tegengehouden, maar je moet de zorgen wel serieus nemen. Met zoveel bezoekers blijkt dat het café gewoon aan een behoefte voldoet,” zegt Boomgaars. Hij wil van B&W toch nog wel even weten hoe noodzakelijk die sloop eigenlijk is en hoe met de protesten rekening wordt gehouden bij de nieuwbouw. Ook vraagt de fractie wat er met de horeca gebeurt tijdens de verbouwing van Uilenstede.

 

GroenLinks Amstelveen startte de actie ‘geen campus zonder café’, om mensen op te roepen op de facebookpagina van de partij (https://www.facebook.com/groenlinksamstelveen) ideeën voor nieuwe horeca achter te laten.

Boomgaars: “Binnen een campus met drieduizend studenten zijn fatsoenlijke horeca en nachtleven cruciaal. Wij zien niet alleen graag een nieuw betaalbaar studentencafé terug, maar ook geen goede plek om ’s nachts uit te gaan. Vernieuwing biedt mogelijkheden, maar dan moet je wel weten waar je heen wil. En dat moet snel duidelijk worden.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:GroenLinks: ‘Geen sluitingstijd horeca op Uilenstede’
Lees ook:Enquête GroenLinks over bestemming Griffioen
Lees ook:GroenLinks in verzet tegen uitzetting bewoners Uilenstede
Lees ook:Tijdelijke horecavoorziening tijdens verbouwing Uilenstede
Lees ook:Burgemeester: Horeca Uilenstede niet lager open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.