Opening Stadstuinen aan vooravond Dag van het Park

Het Pinksterweekend staat in Amstelveen in het teken van de landelijke dag van het park (27 mei), waarop het (80-)jarige Broersepark een belangrijke rol speelt. De aftrap voor de dag vindt zaterdagmiddag (26 mei) al plaats in de Stadstuinen (Handelsplein), die dam officieel worden geopend. Dat gaat gepaard met een symposium voor genodigden in het congrescentrum. In en om de Stadstuinen zijn er van 13.00 uur af allerlei culturele activiteiten voor jong en oud.

Op het symposium spreken "De functie van groen in en rond de stad" spreken Michiel den Ruijter, landschapsarchitect wetenschappelijk onderzoeker en docent Hogeschool Larenstein (over Amstelveens groen), Fred Tonneijck van bureau Triple E, (economie en functionaliteit van groen) en Jan Hassink, senior onderzoeker Plant Research International (landbouw, groen en gezondheid). Het symposium wordt besloten met een wandeling naar Stadstuinen voor de officiële opening rond 15.30 uur.

Behalve de Stadstuinen staat het historische Broersepark in het centrum van de aandacht. In de Stadstuinen staan "Levende beelden" en is op diverse plaatsen theater te zien en te horen. Op het podium in de vijver zingt de Amstelveense Kirsten Schneider. Tot slot treedt één van Nederlands de band Zuco 103 op. Rond de vijver wordt een terras ingericht en op het Handelsplein een leuke groenmarkt.

De Dag van het Park, de volgende dag, vindt plaats in 250 parken door heel het land. In Amstelveen in het Boerserpark. Onder meer zijn er een biologische markt, middeleeuws koken en een uitvoering van Muziekvereniging Bovenkerk. Kinderen kunnen zich laten schminken, er is een springkussen en op rustieke plekken in het park worden gedichten voorgedragen. De museumtram rijdt tussen Amsterdam en Bovenkerk, inclusief een rondleiding in heempark De Braak.

Het doel is volgens initatiefnemer ANWB inwoners, bestuurders en investeerders bewust te maken van de waarde van parken en plantsoenen voor de woonomgeving. In Amstelveen is dat, zoals gezegd het jubilerende Broersepark. www.dagvanhetpark.nl

 

 

Lees ook:Veel te doen zondag op ‘dag van het park’
Lees ook:Veel activiteiten op Dag van het Park in Broersepark
Lees ook:Boom in Broesrepark ter ere van Hein Koningen
Lees ook:Familiefestival Broersepark met gratis voorstellingen voor kinderen
Lees ook:Gemeente betrekt burgers bij renovatie Broersepark

Eén reactie op “Opening Stadstuinen aan vooravond Dag van het Park

  1. jos

    maar o wee,als je als boom niet in een van de
    21 parkjes staat, dan ben je je leven niet zeker, bang….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.