Extra impuls openbaar groen

Aan het gemeentelijk bomenbestand worden 50 ‘waardevolle’ bomen toegevoegd. Dat is het resultaat van een motie van VVD-er Walter Vervenne, mede ingediend door PvdA, CDA en Burgerbelangen (BBA). De kostbare komen gedeeltelijk in straten en gedeeltelijk in plantsoenen. Ook wordt aan heestervakken meer kleur gegeven door aanplant van hortensia in het groen. Er worden maatregelen genomen om onkruid beter te bestrijden.

De raad stemde unaniem met de motie in. Het geld komt uit een reservering van een ton voor extra impulsen in de groenvoorziening. Overigens zet de verantwoordelijk wethouder Joss Tabak het groenbeleid van het vorige college voort te zetten, hoewel haar VVD dat in de verkiezingstijd nog verketterde. Het vorige college had er op groengebied, onder Rien Alink (D66), volgens de liberalen niets van gebakken en met de VVD aan het bewind zou het beter gaan. D66-raaslid De Leur vroeg zich af of voortzetting van het bestaande beleid geen kiezersbedrog is. Overigens moest Alink – juist door de VVD verdedigde – bezuinigingen op het groen doorvoeren, waartegen hij eerder als raadslid had geprotesteerd.

Lees ook:VVD-wethouder vindt groenbezuiniging nu ‘kwaliteitsverbetering’
Lees ook:D66 wil met huidige coalitie verder
Lees ook:Alink start D66-campagne met ‘marathon’ langs winkelcentra
Lees ook:GroenLinks tegen gemeentelijk bomenplan
Lees ook:Gemeente schort kappen van bomen op

2 reacties op “Extra impuls openbaar groen

  1. h. de Maal

    eerst bezuinigen en nu…….
    waar zijn we mee bezig. Burgers krijgen het heen en weer-Bomen worden weggehaald en er worden geen andere geplaatst-struiken worden vervangen door poepgrasveldjes en nu…..

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hans van der Liet

    Tsja, een gemeente is net een gewoon huishouden. Soms moet je de broekriem aanhalen, soms kan je meer geld besteden. Krijgt u in uw privé-leven ook het heen-en-weer als er het ene jaar meer te besteden valt dan het andere?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.