Start ‘beweeg je brein fit’ in P60

Beweeg je brein fit!Met een interactieve lezing door Erik Scherder, Johan Wakkie en Hans Böhm start op 1 oktober Sportbedrijf Amstelveen het nieuwe seizoen van de BesturenAcademie en opent de Schaakweek Amstelveen. Kaarten zijn daarvoor van 1 september af verkrijgbaar. Het is de start van ‘beweeg je brein’ in P60.

De lezing verschaft volgens het Sportbedrijf ‘nieuwe en verassende inzichten’ over de invloed van bewegen op het brein. Professor Scherder, bekend van De Wereld Draait Door, vertelt wat er met hersenen gebeurt als men te veel stilzit.

Met voorbeelden uit zijn eigen werkervaring vertelt hij soms op grappige, soms op indrukwekkende wijze wat de gevolgen zijn van een gebrek aan beweging.

Johan Wakkie voormalig Nederlands hockeyer, sportbegeleider en directeur van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond is geïnspireerd door professor Scherder en maakte zijn Plan 4, een ontwikkelingsplan voor kinderen waarin bewegen, muziek, gezond eten en denksport een belangrijke rol spelen.

Hij zal in de vorm van een zaal discussie uitleggen hoe belangrijk de ontwikkeling van al deze aspecten op jonge leeftijd is.

Schaakmeester Hans Böhm sluit de avond af met een betoog over het belang van schaken voor de jeugd. Door te schaken leren kinderen concentratie, vooruitdenken, logica, time management en computergebruik.

Het drieluik Scherder, Wakkie en Böhm geeft duidelijke inzichten over hoe men persoonlijk en als maatschappij hersenen zo lang mogelijk fit kan houden.

Kaarten voor deze lezing kosten 10 euro en zijn te bestellen op:

http://www.p60.nl/agenda/1169

 

 

 

Lees ook:Mark Mieras in bieb over versnipperd brein
Lees ook:‘Beweeg je brein’
Lees ook:Lezing over kans op betere hersenen
Lees ook:Alzheimer Café over bewegen tegen dementie
Lees ook:Sport en Cultuurkaart: voordeel voor kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.