Onduidelijkheid over besmetting drinkwater Amstelveen

Dat er een bacterie in het drinkwater van het PWN waterleidingnet is aangetroffen, heeft vrijwel zeker geen gevolgen voor Amstelveen. Dat heeft wethouder Pols dinsdagavond (15 mei) namens het college van B en W meegedeeld aan de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur. De informatielijn van het PWN spreekt dat tegen en adviseert ongeruste Amstelveners het water voordat zij het drinken eerst te koken.

 De bacterie was aangetroffen in Hoofddorp. Dat heeft ook consequenties voor de gemeenten in de regio, zoals Aalsmeer. Maar Amstelveen is aangesloten op het Amsterdamse waterleidingnet. De onduidelijkheid is ontstaan, doordat het PWN niet precies weet of ook alle boerderijen in het landelijke gebied van de gemeente 'Amsterdams' water krijgen.

 

Pols reageerde op een vraag van de VVD-er Van Bergen. De gemeente heeft overigens de zaak wel meteen laten controleren. Er ligt  voor dergelijke situaties overigens een noodplan klaar, meldde Pols. Overigens kondigde hij aan dat voor alle zekerheid de zaak nog verder zal worden onderzocht.

Lees ook:Laatste nieuws: drinkwater in Nes eerst koken
Lees ook:Niet zwemmen in de Poel
Lees ook:Drugsverdachten aangehouden
Lees ook:SP blijft doorvragen over sloop woningen Oude Dorp
Lees ook:B en W wisten al een jaar van waterafsluiting

4 reacties op “Onduidelijkheid over besmetting drinkwater Amstelveen

  1. Joan

    Dan voor de zekerheid maar een wijntje en zeker vanavond.
    Proficiat!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Skip Cijs

    Moet het water in amstelveen op 18 mei nog gekookt worden?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Hans van der Liet

    Als u eieren wilt koken wel ja. En niet alleen op 18 mei.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Mike

    Het grootste deel van Amstelveen krijgt water via Waternet. Daarin is geen e-coli bacterie aangetroffen. In het landelijk gebied krijgen sommige huizen water via PWN. Dit kan besmet zijn. Op bijgaande lijst kunt u controleren of uw adres daaronder valt.(staat op de site van de gemeente)

    http://www.amstelveen.nl/web/show?id=121018&langid=43

    Deze sommige huizen waren precies 536. De gemeente is gefaald ivm de snelle en betrouwbare informatie. Of hebben we last van een oude PvdA ziekte op Polshoogte? Als wij niet over problemen praten, bestaan ze niet.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.