Boeddhistische lama spreekt in Amstelveen

HE_Dzogchen_Rinpoche-a02be[1]In een zaal van de psychiatrische zorgverlener De Amstelmere aan de Laan van de Helende Meesters 433, houdt de boeddhistische lama Dzogchen Rinpoche morgen- en overmorgen (vrijdag 18 en zaterdag 19 juli) een lezing over de zin van het leven. Hij komt, zegt hij boeddhistische wijsheden vertalen in praktische lessen voor het dagelijkse leven. De lezing op vrijdag begint om 19.30 uur en kost € 15. Op zaterdag is en een bijeenkomst van 10.00 tot 16.00 uur. Er bij zijn kost € 70 euro.

Rinpoche denkt dat de meeste mensen op zoek zijn naar geluk via een goede baan, relatie of mooi huis. En ze zijn daar zo mee bezig dat velen in de stress raken, denkt hij. Ripoche is de 7e Dzogchen, een van de hoogste lama’s. Zeg maar een boeddhistische topkardinaal in de buurt van de paus van zijn godsdienst, c.q. filosofie, de Dalai Lama. Door stress en vertwijfeling – als niet lukt wat men wil – raakt men de weg kwijt en wordt men onzeker over het doel van het leven, meent hij.

De openbare lezing in Amstelmere is bedoeld om de ware betekenis van het leven te ontdekken, zegt hij. En daarmee innerlijke rust en vrede, door onder meer het loslaten van intellectuele gewoontes. Volgens organisator Stenpen Nederland is Rinpoche een van de hoogste lama’s in de traditie van het Tibetaanse Boeddhisme. Hij is hoofd van het Dzogchen klooster in Zuid-India, dat 280 ‘dochter’ kloosters heeft in diverse delen van de wereld. Reserveren jan via: [email protected] of 06 34561914.

Lees ook:Stress en de rol van psychische klachten
Lees ook:Boeddhistische leraar in de Paaskerk
Lees ook:Eindpresentatie theatersport
Lees ook:Mindfulness workshop bij Venstra
Lees ook:Cursussen Open Hof starten weer in september

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.