Mindfulness workshop bij Venstra

 

Trees van Hennik

Trees van Hennik

Trees van Hennik en Inez van Goor, die beiden een boek schreven over de rol van mindfulness in het dagelijks leven, geven woensdag 25 januari (20.00 uur) een workshop bij boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein. De twee boeken verschijnen dezer dagen. Naar aanleiding hiervan verzorgen zij dus de Mindfulness workshop.

Trees van Hennik werkte 21 jaar als manager in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) en gaf preventietrainingen aan mensen met stress, burn-out en psychische problemen. Zij is moeder, pedagoog en gecertificeerd mindfulnesstrainer, want kennelijk bestaat ook in die branche al een keurmerk.

In 2008 startte zij haar eigen bedrijf Mindstudio, ‘een centrum voor mindfulness, psychotherapie en kindercoaching’. Ook maakt zij deel uit van het docententeam Yoga Minds in Amstelveen. Trees is geïnspireerd door de boeddhistische Tibetaanse Dzogchen-traditie, de oorsprong van mindfulness; leven en werken vanuit je hart.

Inez van Goor geeft al vijftien jaar les aan kleuters. Zij is eigenaresse van tekstbureau InezTekst, waarmee zij freelance

Inez van Goor

Inez van Goor

schrijfwerkzaamheden verricht voor onder andere het onderwijstijdschrift Praxisbulletin en PrimaOnderwijs.nl

Daarnaast is ze een fervent Vipassana-meditatie beoefenaar. Op basis daarvan heeft zij zich verdiept in Mindfulness, waar ze diverse artikelen over heeft gepubliceerd. Van Goor geeft trainingen ‘mindfulness voor kinderen’ op diverse locaties in het land.

Tijdens de workshop vertellen beiden over de essentie van mindfulness, geven ze voorbeelden van korte meditaties en enkele mindfulnessoefeningen (volgens de boekhandel ook geschikt voor kleuters en kinderen). Toegangsprijs: € 7,50.

Aanmelden: [email protected] of 020-6419880

 

Lees ook:Mindfulness voor onderwijzers bij Venstra
Lees ook:Workshop kleuren voor volwassenen
Lees ook:Lezing bij Venstra in Maand Filosofie
Lees ook:Lezing over ‘held’ Harry Potter bij Venstra
Lees ook:Schrijfworkshop bij Venstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.