Mindfulness voor onderwijzers bij Venstra

trainers-mindfulness-amstelveenDe yoga- mindfulness leraressen Hanke den Boer en Trees van Hennik komen woensdag 31 januari van 19.30 tot 21.30 u. een workshop Mindfulness in het onderwijs geven bij boekhandel Venstra aan het Stadsplein. Omdat niet alleen volwassenen, maar ook kinderen het steeds drukker krijgen, zeggen zij.

En daardoor kunnen leerlingen op school onrustig zijn, gaat hun aandacht alle kanten op en kunnen ze zich maar moeilijk concentreren. Meldt althans het duo. Volgens de dames ervaren zowel ouders als leraren een toenemende druk in hun dagelijks leven en werk. En daarop is naar hun mening mindfulness het antwoord.

In de workshop leggen zij uit wat die inhoudt en wat de effecten van mindfulness zijn. Trees en Hanke doen oefeningen uit onderstaande vier boeken, natuurlijk bij Venstra te koop zijn en naar de mening van het tweetal direct toepasbaar in het dagelijks leven. Van Hennik is overigens auteur van die van de vier boeken. De vier zijn: Mindfulness voor Kleuters – Oefeningen en lessen voor in de klas, Inez van Goor, 2017; Mindfulness voor Kinderen van 6-12 jaar – Oefeningen voor thuis en op school, Trees van Hennik, 2017 (met downloads); Mindfulness voor Ouders – Oefeningen voor het dagelijks leven, Trees van Hennik, 2017 (met downloads); Mindfulness voor Scholen, – Oefeningen voor leraren en leerlingen in het basis-, voortgezet- en beroepsonderwijs, Trees van Hennik, 2017 (met downloads).

 Schoolteams

Van Hennik werkte jarenlang als manager in de geestelijke gezondheidszorg en gaf preventietrainingen aan mensen met stress, burn-out en psychische problemen. Zij is moeder, pedagoog en mindfulnesstrainer. In 2008 startte zij de Mindstudio, een centrum voor mindfulness, psychotherapie en kindercoaching. Zij geeft mindfulnesstrainingen aan kinderen, schoolteams, professionals en teams in het bedrijfsleven en is tevens docent bij Yoga Minds in Amstelveen.

Den Boer werkte veertien jaar als leerkracht op een basisschool, maar geeft nu ook mindfulnesstrainingen. In 2014 stichtte zij Jouwmoment.nu. Onder de naam ‘Balans in de Klas’ en via kinderyogaworkshops traint zij leerkrachten. Ook op scholen geeft zij ‘Balans in de Klas’ lessen, een combinatie van mindfulnessoefeningen en kinderyoga. Aanmelden: [email protected].

Toegangsprijs: 7,50 euro incl. koffie / thee.

 

Lees ook:Mindfulness workshop bij Venstra
Lees ook:Verkiezing superjuf / – meester bij Venstra
Lees ook:Strijd om titel ‘Superjuffie’ brandt weer los
Lees ook:Verkiezing superjuffie of supermees
Lees ook:Tot 12 juni stemmen voor ‘supermees of -juf’

Eén reactie op “Mindfulness voor onderwijzers bij Venstra

  1. 😂

    Het geven van deze trainingen geeft zeker minder stress en betaalt beter dan in hun vorige baan als onderwijzeres.
    Wat een giller.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.