Bidden voor Amstelveen in De Bolder

De Bolder

De Bolder

In wijk centrum De Bolder (Groenhof 140) vindt maandagavond (5 oktober) de driemaandelijkse interkerkelijke gebedsavond voor Amstelveen plaats. Die begint om 19.45 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. De gebedsbijeenkomsten zijn een initiatief van de geloofsgemeenschappen CAMA Gemeente Amstelveen en de Volle Evangelie Gemeente ‘ De Wijngaerdt’. Zij zeggen in een uiutnodiging aan de andere kerken dat het hun verlangen is dat christenen zich aaneen sluiten in gebed voor de stad en de inwoners. ” Wij willen over de kerkmuren heen elkaar in het gebed de hand reiken,”  aldus de organisatoren, die zeggen open te staan voor suggesties en commentaar van andere kerken. De volgende bidstond is gepland op maandag, 4 januari 2010, in wijkcentrum Westend, Amstelveen

Lees ook:Interkerkelijke gebedsavond in Westend
Lees ook:Bidden voor Amstelveen in Westend
Lees ook:Bidden voor Amstelveen in Westend
Lees ook:Interkerkelijke gebedsavond voor Amstelveen
Lees ook:Gebedsbijeenkomst voor de stad

20 reacties op “Bidden voor Amstelveen in De Bolder

  1. Hans van der Liet

    De toestand van sommige inwoners is dermate zorgelijk, dat een gebedsweek meer voor de hand zou liggen. Maar: alle beetjes helpen!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank Bikker

      Is dit een reactie die men zou verwachten van iemand uit CDA hoek?

        /   Beantwoorden  / 
  2. Johan Bos

    En je moet ergens beginnen

      /   Beantwoorden  / 
  3. Hans van der Liet

    Jazeker Frank, want bij het CDA zijn we erg voor bidden, dus kan een adhortatie tot het houden van een gebedsweek alleen maar goed zijn. En inderdaad, je moet ergens beginnen en alle beetjes helpen, zoals boven vermeld.

      /   Beantwoorden  / 
  4. John Oudshoorn

    Nou begrijp ik waarom ze bij het CDA alles voor zich uit schuiven , ze wachten op antwoord van boven.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Hans van der Liet

    Het is ook nooit goed. Toen vorige kabinetten Balkenende de uitgewoekerde verzorgingsstaat naar een aanvaardbaar niveau terugsnoeide, stond iedereen op zijn achterste poten en huilde men van woede over asociale ingrepen, afbraak-beleid en smaalde men om de zoet-na-zuur spreuk van JP de MP. Nu laten we de zaak eens wat meer op zijn beloop en meteen heet het: het CDA schuift alles voor zich uit. God sta ons bij, bij het regeren van zo’n wispelturig volk.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank Bikker

      De zoet na zuur uitspraak van je voorman JP is er nooit gekomen, zeker niet voor de sociale minima, waarvan u zegt alles te weten. Heeft u zelf soms enige tijd in deze zeer vervelende omstandigheden verkeerd? En inderdaad God sta ons bij het hebben van zulke visieloze regeringen gedurende de laatste 20 jaar. Ze hebben enkel voor een vruchtbare bodem voor PVV, Pim Fortuyn, SP en andere extremen gezorgd.

        /   Beantwoorden  / 
  6. John Oudshoorn

    God betrekken bij de politiek is wel het zwakste wat je kan doen.
    Laat deze lieve man/vrouw lekker zijn werk doen bij mensen die het nodig hebben en kracht krijgen uit het geloof .

      /   Beantwoorden  / 
  7. Hans van der Liet

    Me dunkt dat politici zeer veel kracht nodig hebben en als er bij zijn die die kracht putten uit een oprecht geloof, dan vind ik dat iets wat te respecteren valt. Dat “zwak” te noemen getuigt van een zekere intolerante arrogantie.

    @Frank: de Nederlander klaagt graag. Al woont hij in het aards paradijs, het is zelden goed of het deugt niet. DAT is wat partijen als de SP en de PVV voedt. Een diepe onvrede met een maatschappij die verdomd aardig in elkaar steekt vergeleken met 95% van de rest van de wereld. Maar het is niet perfect en DUS moet de politiek de schuld krijgen. Want alles liever dan de hand in eigen boezem. Visieloze regeringen? Ieder volk krijgt de regering die het verdient. Nog zo’n 3% van het electoraat is lid van een politieke partij en draagt een steentje bij aan de democratie. De rest staat langs de kant, vaak met de handen in de zakken en roept luid: “jullie bakken er niks van!”. Lekker makkelijk, Frank.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

      Gek,dat het klagen van de Nederlander van de laatste 10 jaar wel ontzettend is toegenomen, gezien de populariteit van SP en PVV.

        /   Beantwoorden  / 
  8. John Oudshoorn

    Meneer van der Liet, ik bid met mijn gezin regelmatig bijvoorbeeld dat ik en mijn medemens gezond mag blijven, het danken voor de spijzen.
    Maar ik realiseer mij maar ook al te goed, dat voor een gezond leven in het beginsel wel een gezonde levenstijl nodig is en dat ik wel hard moet blijven werken om eten te kunnen blijven kopen voor ons . En beste meneer van der Liet , je kan bidden wat je wilt maar het goede moet wel uit jezelf komen .

      /   Beantwoorden  / 
  9. Johan Bos

    @ John. Er is niemand goed, zelfs niet een. Allen hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods. Rom.3:23 Hoezo goed uit jezelf?

      /   Beantwoorden  / 
  10. Hans van der Liet

    Om de toegenomen hufterigheid de regering te verwijten gaat wat ver Frank. Objectief gezien ging het in de historie de Nederlanders nog nooit zo goed, nooit was de welvaart hoger. En maar klagen! Maar ja, hoe meer je hebt, des te ontevredener word je. Dat is de bekende wet van de afnemende meerwaarde.

    @Oudshoorn: dat klinkt al een stuk genuanceerder.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Marco Wittenberg

    Beste allemaal,

    Het doet me deugd te lezen dat de interkerkelijke gebedsavond op het www staat!
    Elk jaar organiseren we als verschillende kerken in Amstelveen in januari de interkerkelijke week van gebed, in de Dorpskerk. Dus een week bidden kan ook!
    Verder: bovenstaande reacties lezend lijkt het meer een politieke gelegenheid te worden, dat is het dus niet. Bidden is bidden en geen politiek gepraat. Ik hoop u allen te ontmoeten op 5 oktober in De Bolder…

    M.C.D. Wittenberg, voorganger CAMA Amstelveen

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

      u heeft gelijk

        /   Beantwoorden  / 
  12. John Oudshoorn

    Beste Marco, is het misschien een idee om een week je als vrijwilliger nuttig te maken bijvoorbeeld in de verzorging en dan van daaruit te bidden en het evangelie te verkondigen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

      Scherpslijpertje John!!! Sluit het een het ander dan uit? Of gaan we een wedstrijdje doen “Wie is het goeist” Flauw hoor !!!!

        /   Beantwoorden  / 
      1. John Oudshoorn

        Nee hoor , maar een week gaan bidden lijkt mij een beetje zonde van je tijd. Tijd die je ergens anders ook goed kan besteden . Vandaar !

          /   Beantwoorden  / 
  13. Marco Wittenberg

    Beste John, Frank, het lijkt wel een aardige discussie te worden zo… Waarom prikken we niet een datum om elkaar face to face eens te bevragen en kennis te maken…?
    De week bidden komt in concreto hierop neer dat het elke avond van 19.30 – 20.00 uur is. Dus overdag tijd om de handen uit de mouwen te steken, “bid en werk” ben ik het helemaal mee eens.

      /   Beantwoorden  / 
  14. frank bikker

    Beste Marco vanuit jouw standpunt heb je gelijk, maar ik ben niet gelovig. Maar ik wil wel iedereen in zijn waarde laten als die persoon zijn waarheid niet voor de absolute waarheid gaat verkondigen cq. anderen hun eigen mening laat.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.