GroenLinks blij met aandacht voor de smient

Tessa van Wijnen

Tessa van Wijnen

Smient

Smient

GroenLinks zegt blij te zijn met de aandacht die Groengebied Amstelland gaat geven aan diverse planten en dieren in het buitengebied rond Amstelveen. Op aandringen van die partij in de gemeenteraad heeft wethouder Bot zich bij Groengebied Amstelland ingezet voor versterking van de diversiteit aan dieren en planten in het gebied, waar ook delen van Amstelveen bij horen.

Groengebied Amstelland beheert namens diverse gemeenten, zoals Amstelveen en Ouder-Amstel, flinke delen van het grote buitengebied. Hoewel het eerder al had aangegeven aandacht te willen schenken aan diversiteit van planten en dieren, deed het daar in de praktijk volgens GroenLinks weinig aan.

De partij diende in 2012 een voorstel in om in Amstelveen jaarlijks drie dieren of planten extra aandacht te geven met concrete maatregelen en voorlichting hierover. Dit voorstel werd unaniem door de raad aangenomen en hierdoor is het onder andere mogelijk geworden meer vleermuiskasten op te hangen. Wethouder Bot heeft dit voorstel nu ook bij het groengebied ingebracht. “In het groengebied wonen veel soorten die het zwaar hebben, zo dicht bij de stad. Mooi dat er iets gebeurt”, zegt raadslid Tessa van Wijnen van GroenLinks. Komend jaar geeft de organisatie extra aandacht aan de smient. Van Wijnen: “Een opvallend rood eendje dat in de winter veel voorkomt in het gebied rondom de Oudekerkerplas. Het eendje staat ook afgebeeld in het logo van de organisatie. Het lijkt talrijk, maar voor een gezonde populatie zouden er eigenlijk nog meer moeten zitten. Er valt echt iets te bereiken en het is bijzonder dat dit gebied zo belangrijk is voor deze vogel.”

GroenLinks vindt dat er meer aandacht mag zijn voor diversiteit van dieren en planten. Met name rondom steden gaan veel soorten nog steeds in aantallen achteruit, waarschuwt de partij.  ’Een grote soortenrijkdom hoort bij een duurzame inrichting van het buitengebied en wordt ook door veel mensen als positief ervaren.’

 

Lees ook:GroenLinks zoekt nominaties voor lintje
Lees ook:GroenLinks gaat ‘polderen’ in buitengebied
Lees ook:GroenLinks: Golfbaan krijgt teveel niet duurzame ruimte
Lees ook:Extra geld voor bedreigde of afwezige diersoorten
Lees ook:GroenLinks tegen uilenshow Stadsplein

8 reacties op “GroenLinks blij met aandacht voor de smient

  1. Frank Bikker

    Dat de natuur rondom stedelijk gebied steeds verder achteruit gaat zou dat komen door bijvoorbeeld het verlenen van vergunning voor de vestiging van een Drive in MacDonald aan de Zijdelweg door wethouder Bot van BBA?
    Of het neerleggen van een zwembak van 25 m. pal op een natuurgebied waar de ringslang voorkomt door mevr. Veeningen van D66?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jan Demming

    En niet te vergeten de gigantische hoeveelheid asfalt dat kennelijk overal nodig is om het de automobilist naar de zin te maken. Maar de logica van de VVD is nu eenmaal: als je een groot natuurgebied laat doorkruisen door een snelweg, dan heb je TWEE natuurgebieden. Een win-win situatie dus volgens onze liberale vrienden.

      /   Beantwoorden  / 
  3. CeeBee

    Na de introductie van de Ga-zo-door-motie heeft Groen Links nu ook het begrip Wij-zijn-zo-verheugd-met-onszelf-persbericht geïntroduceerd.

      /   Beantwoorden  / 
    1. ciska ter Hage

      Hebben ze toch nog iets van de VVD overgenomen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. CeeBee

        Ja als je het zelf niet kunt bedenken, dan jat je het gewoon. Zo bezien zou ik je geen ongelijk kunnen geven, ware het niet dat ik het over een introductie heb. Anders gezegd, deze zelfvoldaanheid komt toch echt uit de koker van Groen Links.

          /   Beantwoorden  / 
  4. Frank Bikker

    Volgens de zegsman van het IVN die zich bezig houdt met de vleermuizenpopulatie in onze gemeente, stellen die vleermuizenkasten helemaal niets voor.

      /   Beantwoorden  / 
  5. gerben

    De IJsvogel is met een come back bezig.

      /   Beantwoorden  / 
    1. ciska ter Hage

      In de aangelegde natuurgebieden van de Bovenkerkerpolder wel te verstaan.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.