C1000 Lindenlaan wordt gesloten

Inza Gast

De supermarkt C1000 aan de Lindenlaan verhuist waarschijnlijk naar de locatie van de voormalige Volvo garage aan de Van der Hooplaan, waarin nu de buurtkamer – een project van Cardanus is gevestigd. De franchisehouder van de vestiging aan de Lindenlaanb heeft de zaak verkocht aan eigenaar Schuitema van de keten. VVD-raadslid Inza Gast heeft, gesteund door andere fracties, er schriftelijke vragen aan B&W over gesteld. Zij vraagt onder meer of het college samen met Cardanus wil zoeken naar een ander onderdak in de wijk voor de buurtkamer. Schuitema wil volgens de partijen een nieuw pand op de locatie van de voormalige garage bouwen. Overigens vinden winkeliers al langer dat er een tweede supermarkt moet komen aan de Van der Hooplaan, om de winkelstrip daar aantrekkelijker te maken. De vragenstellers willen in elk geval van het college weten of Schuitema van plan is de supermarkt aan de Lindenlaan te sluiten, ook als of er niet een aan de Van der Hooplaan komt.Het is volgens de partijen ongewenst voor Keizer Karelpark als er zomaar een supermarkt verdwijnt. Die zou wat hen betreft dus in elk geval op een andere locatie moeten terugkeren. Daarom vragen zij B&W zich in te zetten voor de bouw van een supermarkt op de plaats van de voormalige garage.Ook zou het college voor voldoende parkeerplaatsen moeten zorgen. De vragen zijn mede ingediend door D66, CDA, Burgerbelangen (BBA) en Ouderencombinatie (OCA).

Lees ook:Geen supermarkt in Volvo garage
Lees ook:Supermarkt mag in garage
Lees ook:Eindelijk eerste stap erontwikkeling winkels Van der Hooplaan
Lees ook:GroenLinks viert met buurt voortbestaan C1000 Lindenlaan
Lees ook:D66 gaat mening burgers peilen over A9

2 reacties op “C1000 Lindenlaan wordt gesloten

  1. w

    Dat moet mevrouw Gast lekker overlaten aan de vrije markt en geen lastige vragen stellen aan de wethouders.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rob Nijkamp

    Mevrouw Gast moet een haar huiswerk gaan doen. Dan zal zij inzien dat het verleden vaak het Politieke heden is. Heel snel even informeren;
    Een college bestaande uit PvdA, D66, GroenLinks en CDA heeft lang geleden een economisch plan geschreven voor de winkelstraat vd Hooplaan. Daarin was meegenomen de sluiting van winkels op de Lindelaan, waaronder C1000. Deze winkel wilde toendertijd uitbreiden en had een zelfstandig plan om een grotere winkel neer te zetten op de grond die was vrijgekomen na sloop van de school tegenover de winkel. Deze grond ligt nog steeds open en plannen van toen zullen vast ergens te vinden zijn of weggegooid. In het vorige college was bekend dat de voormalige garage was gekocht door Schuitema, maar van enige economische ontwikkeling was geen sprake. Een discussie over hoe dan om te gaan met de Spar op de hoek van de vd Hooplaan is volgens mij nog niet gevoerd, dus nog genoeg werk aan de winkel. Vragen stellen vanuit de gemeenteraad is altijd goed, maar zorg dan wel dat je dit doet vanuit bestaande dan wel aanwezige kennis. Dat de ondertekening ook is gedaan door CDA en D66 geeft aan dat zij ook niet meer weten wat onder hun bestuurlijke verantwoordelijkheid ooit is opgestart.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.