Kinderburgemeester bij oudste inwoner

Vlnr burgemeester Van ’t Veld, mevrouw Van Houten en Melle Vos. Achter de bank vlnr de toegewijde vriendinnen die veel helpen, mevrouw Hoogeveen en mevrouw Covarrubias.

Vlnr burgemeester Van ’t Veld, mevrouw Van Houten en Melle Vos. Achter de bank vlnr de toegewijde vriendinnen mevrouw Hoogeveen en mevrouw Covarrubias.

Pers was dringend verzocht weg te blijven, maar kinderburgemeester Melle Vos mocht er wel komen. Samen er de ‘echte’ burgemeester Mirjam van ’t Veld bezocht zij dinsdag de oudste inwoonster van Amstelveen, Tine van Houten. Die is op 20 november 106 geworden en woont nog zelfstandig in een flat aan de Flevolaan. Daar ging  Van ’t Veld vorig jaar ook heen.

Volgens mevrouw Van Houten is het geheim van haar hoge leeftijd dat zij altijd drie maal per dag eet. Ook leest zij nog veel, wel met een loep. Zij heeft een veelbewogen leven achter de rug en verbleef onder andere in een Jappenkamp tijdens de oorlog.

De in Duitsland geboren Van Houten kwam op 5-jarige tijdens de eerste wereldoorlog te voet naar Friesland. Het gezin trok later naar toenmalig Nederlands Indië, waar haar vader als militair en zij als onderwijzeres in de zending werkte. Later kwam zij daar achtereenvolgens als onderwijzeres in de zending en bij de Militaire Inlichtingen Dienst.

Ze woont, na veel landen in de wereld te hebben bezocht, al weer twintig jaar (sinds haar 85e) in Amstelveen. Met haar overleden partner eerst in Zwanenburg, maar het huis daar werd op de duur te bewerkelijk. “En ik vond deze flat leuk”, zei ze vorig jaar.

Zij mist wel haar levensgezel. “Ik ben al weer veel jaren alleen. Maar we hadden het heel goed samen. Waren we maar samen gegaan…”

 

 

Lees ook:Burgemeester bij oudste inwoonster
Lees ook:‘Gewoon elke morgen opstaan’
Lees ook:Burgemeester zondag naar jarige oudste inwoonster
Lees ook:Burgemeester komt naar Bankras
Lees ook:‘Installatie’ Jeltje van Houten in lege bieb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.