Stephanie Rhode gaat kunsttuin Cobra harken

RHODE_9498b (7)De lokaal bekende en onvermijdelijke kunstenares Stephanie Rhode gaat de Japanse binnentuin van het Cobra Museum verzorgen. Zij bood zich daartoe aan tijdens de plaatselijke talkshow BV Amstelveen, maandag in P60. De tuin is aangelegd en ontworpen door de Japanse kunstenaar  Shinkichi Tajirien geeft een naar de elementen verwijzende haiku weer.

Rhode neemt de taak over van een museummedewerker die al jarenlang maandelijks de kiezels in de tuin harkt met een daarvoor speciaal vervaardigde hark, in concentrische vormen. Maar die gaat binnenkort met pensioen.

Rhode, die het labyrint op het plein maakte ter gelegenheid van het jubileum van de stedenbanden met Tempelhof en Villa El Salvador,  kreeg ter plekke de hark voor de tuin aangereikt.

Zij werd bekend door haar wereldwijde projecten met huisjes, het steeds weer terugkerende thema in haar doorgaans tijdelijke installaties.

 

Lees ook:Inwoners gezocht voor kunstwerk op Stadsplein
Lees ook:Viering stedenbanden op Stadsplein
Lees ook:Lezing Stephanie Rhode
Lees ook:Huisjes als tijdelijke kunst voor stedenbanden
Lees ook:Amstelveens Stadsplein in Berlijn

Eén reactie op “Stephanie Rhode gaat kunsttuin Cobra harken

  1. Eric Wie

    Een kleine aanvulling. De medewerker van het Cobra Museum is Erwin Spitse uit Uithoorn. Als 23 jaar, vanaf het beging van het Cobra Museum, geeft hij leiding aan de technische dienst en is door Tajiri opgeleid om de Zentuin te harken. Hij heeft dit dan ook 23 jaar lang gedaan. Voor zijn pensioen zal hij de hark en de kennis overdragen aan Stephanie Rhode. Meer informatie daarover volgt nog.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.