Huisjes als tijdelijke kunst voor stedenbanden

Kunst voor koninginnen

Kunst voor koninginnen

Onder leiding van de kennelijk onvermijdelijk geworden Stephanie Rhode kunnen Amstelveners zaterdag 17 juni op het Stadsplein meewerken aan een tijdelijk kunstwerk. Daarmee worden dan de jubilerende stedenbanden met Berlijn Tempelhof-Schöneberg (Duitsland) en Villa El Salvador (Peru) kracht bijgezet.

Het kunstwerk gaat weer bestaan uit huizen, een vast thema in het werk van Rhode. Zij leverde onder meer gebreide huizen voor een Duitse stad, huisjes van chocolade in Amstelveen, porseleinen huizen in China (waarvan er twee naar de koninginnen van België en Nederland gingen tijdens hun bezoek aan het Cobra Museum) enzovoort.

Op het Stadsplein komen volgens de kunstenares zeven huizen die met elkaar een labyrint vormen, waar mensen vervolgens doorheen kunnen lopen. “Bloemen en planten geven een kleurrijk patroon aan het labyrint”, zegt ze. “Centraal staat een huis dat gevuld wordt met rozenblaadjes. Daarnaast zal er een lichtpatroon worden gecreëerd dat de duur van stedenband weerspiegelt. Het idee achter het labyrint is samen de weg te maken, ervaringen, cultuur en plezier met elkaar te delen en daarmee elkaar beter te begrijpen.”

Amstelveners mogen dus wel meewerken aan het kunstwerk, maar het ontwerp ervan ligt al vast. Ofwel: Er wordt iet zo gek veel echte creativiteit van de inwoners verwacht.

 

 

 

Lees ook:Inwoners gezocht voor kunstwerk op Stadsplein
Lees ook:Gebreide huizen ter herinnering aan Duitse Joden in Kunstuitleen
Lees ook:Kunstproject Stadsplein bij jubileum stedebanden
Lees ook:Koninginnen bij Cobra
Lees ook:Lezing Stephanie Rhode

2 reacties op “Huisjes als tijdelijke kunst voor stedenbanden

  1. Frank

    En hoeveel gaat dit weer kosten?

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

      Niets natuurlijk. Ik ben nu keihard aan het kleien om ook daar aan mee te werken. Maar jij maakt liever geen vuile handen.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.