Vesper met cantate in Kruiskerk

Linguae_atque_cordis_mg_7487_fotograaf_Freek_de_Vries(web)Zondag 11 maart (17.00 uur) wordt in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a een muzikale vesper gehouden, waarin hoogtepunten uit de geschiedenis van de kerkmuziek zijn te horen. De uitvoering gebeurt onder leiding van de bekende kerkmusicus Bert ‘t Hart.

Van 16.30 uur af is de kerk open en iedereen welkom. Om 16.40 uur wordt voor  geïnteresseerden iets over de muzikale bijzonderheden van de muziek verteld. De toegang is vrij, na afloop is er deurcollecte waaruit de onkosten bestreden worden. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

In de vesper wordt een uitvoering gegeven van cantate 159 van Johann Sebastian Bach, Sehet, wir geh’n hinauf gen Jerusalem. Kernwoorden die in de cantate muzikaal ‘verbeeld’  worden zijn angst, twijfel en vertrouwen.

Ook het koraalmotet Verleih uns Frieden gnädiglich van Felix Mendelssohn Baltholdy wordt uitgevoerd. Het motet is een vertaling van Luther van het gregoriaanse Dona nobis pacem.

Het vocaal ensemble Linguae atque cordis zingt de koordelen en een barokconsort met violen, hobo en basso continuo verzorgt het instrumentale gedeelte. Vocale solisten zijn Nine van Strien (alt) , Wiebe Gotink (bariton) , Joeri de Mol (tenor) en Ireen van Bijnen (sopraan). De muzikale leiding heeft dirigent Bert ’t Hart. Organist is Henk Trommel en de filosofe dr. Bettine Siertsema is liturg.

Lees ook:Bachcantate in de Kruiskerk
Lees ook:Bachcantate in muzikale vesper
Lees ook:Weer Bachcantate in Kruiskerk
Lees ook:Bachcantate in Kruiskerk
Lees ook:Vesper van Scarlatti in Kruiskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.