Bachcantate in muzikale vesper

Linguae atque Cordis voor webDe Bachcantate ‘Ach Gott, wie manches Herzeleid’ wordt zondag 17 januari, (17.00 uur) uitgevoerd in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a. Dat gebeurt tijdens een zogenoemde ‘muzikale vesper’.

Deze cantate componeerde Johann Sebastian Bach bijna driehonderd jaar geleden, speciaal voor deze tijd van het jaar (Epifanie). Prachtige hobo- en vioolpartijen omlijsten de vier vocale solisten.

Het vocaal ensemble Linguae atque cordis zingt de koordelen. De muzikale leiding heeft Bert ’t Hart; Henk Trommel is organist en Niek Scholten liturg. Vanaf 16.30 uur is iedereen welkom en staan koffie en thee klaar. Voorafgaand aan de vesper is er vanaf 16.40 uur voor geïnteresseerden een korte toelichting op de muziek. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

‘Het menselijk leven in deze wereld is vaak vol verdriet en lijden’, zo klinkt in de klaagzang die het koor als opening zingt in deze cantate. Dit muzikaal klagen wordt uitgebeeld in de muziek. Halverwege de cantate wordt de boodschap: ‘gelukkig zal de mens zijn die vertrouwend op Jezus zijn weg vervolgt.’ In de muziek is die omslag goed te horen.

 

Lees ook:Muzikale vesper in Kruiskerk
Lees ook:Muzikale Vesper in Kruiskerk
Lees ook:Bachcantate in Kruiskerk
Lees ook:Bachcantate in de Kruiskerk
Lees ook:Telemann-cantate in Kruiskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.