Nieuwe schilderijen en beelden op Wester-Amstel

groep 3 Carla Veldman keuze 1Van 12 tot en met 28 mei exposeren Katja Berkenbosch en Carla Veldman respectievelijk schilderijen en beelden op Buitenplaats Wester-Amstel aan de Amsteldijk Noord 55. 

Katja Berkenbosch omschrijft haar werk als “schilderen met papier”. Zij werkt met veel verschillende soorten papier dat in zeer kleine stukjes wordt gesneden of gescheurd.

De kleine stukjes papier, “de verf”, worden één voor één met een penseel opgenomen en verlijmd op een multiplex ondergrond. Zo ontstaat een schilderij met een heel eigen karakter.

Een grote inspiratiebron voor de beelden die Carla Veldman maakt zijn vogels. De vleugels van vogels symboliseren voor haar zowel vrijheid als ook bescherming.

Het te maken beeld staat niet vooraf vast, al gaande het proces ontstaat de vorm en ongemerkt sluipt er met enige regelmaat een mythisch element in. Albast is favoriet vanwege de transparantie en het licht. De expositie is geopend van vrijdag t/m zondag van 11.00 uur tot 16.30 uur. Toegang is gratis. Honden worden niet toegelaten

 

Lees ook:Twee exposities op Wester-Amstel
Lees ook:Expositie schilderijen en beelden op Wester-Amstel
Lees ook:Beelden Laura Ruhé op Wester-Amstel
Lees ook:Expositie schilderijen en beelden op W. Amstel
Lees ook:Portretten Julia Winter in Jan van der Togt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.