Jubileum concert senioren orkest

IMG_8925s_webHet Amstelveens Seniorenkamer Orkest viert zondagmiddag 21 mei (15.00 tot 16.00 uur) in de Titus Brandsmakerk aan het Westelijk Halfrond 1 haar 40 jarige bestaan met een concert. De toegang is vrij, wel wordt een collecte voor de onkosten. Er is geen pauze.

Het orkest ontstond in1977 op initiatief van Amstelveense senioren die na hun werkzame leven eindelijk meer tijd hadden voor hun hobby. Samenspelen op niveau en met passie zijn de drijfveren bij wekelijks repeteren en het jaarlijks optreden gebleven.

Het orkest is door de jaren heen steeds weer “verjongd” en heeft nu 27 actieve leden. Yvonne de Winter is sinds 2003 de vaste dirigente. Het programma omvat klassieke werken van Bach, Mozart, Schubert, Mascagni, Järnefelt en Ippolitov-Ivanov .

Mezzo-Sopraan Pieternel Brummelkamp wordt begeleid bij de door Jasperina de Jong bekend geworden flitsende ‘Minutenwals’ van Chopin, het weemoedige ‘Het Dorp’, bekend van Wim Sonneveld op basis van een chanson van Ferat, en bij een lied van Schubert, ‘An Sylvia’. Fluitist Herbert Peters, een van de leden, is de solist bij het bekende Andante van Mozart. De muziek van dit programma klinkt steeds vertrouwd, is toegankelijk, nooit langdradig en wordt bovenal met passie gespeeld.

Meer informatie: http://www.ask-orkest.nl

 

 

Lees ook:Bijzonder concert in Kruiskerk
Lees ook:Beroemde dansshows in schouwburg
Lees ook:Harmonie Orkest Amstelveen speelt in Berlijn
Lees ook:Nieuwjaarsconcert Harmonie Orkest AV
Lees ook:Open repetitie-avond bij Harmonie Orkest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.