Filosofie voor kinderen bij de bieb

Sabine Wassenberg

Sabine Wassenberg

Bij de bibliotheek in Westwijk wordt zondag 23 april van 11.00 tot 12.30 uur  een workshop voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar gehouden over filosoferen.  Prijs: €12,50 en voor bibliotheekpashouders: €10. Eén kaartje is geldig voor ouder én kind (twee kinderen mag ook, mits dezelfde leeftijd). De workshop wordt geleid door Sabine Wassenberg.

Er komen vragen aan de orde als: Kunnen dieren denken, is eerlijk zijn of niet kwetsen belangrijker en waarom is fantasie niet echt?. Het is de bedoeling dat ouders samen met hun kind naar de workshop gaan. Volgens de bieb in deze workshop leert Sabine mensen de eerste kneepjes van het filosoferen met kinderen. Zij oefent ook direct samen met het kind.

Sabine Wassenberg is al bijna tien jaar lang ‘filosofiejuf’ op basisscholen in Amsterdam-West. Ze laat leerlingen denken en praten over de meest prangende onderwerpen. Daardoor leert ze veel over de denkbeelden van kinderen uit andere culturen en wordt zo stevig aan het denken gezet over haar eigen westerse waarden.

In maart 2017 verscheen haar nieuwe boek ‘Kinderlogica – filosoferen op een multiculturele school’ bij uitgeverij Lemniscaat. Dit boek stond de afgelopen tijd volop in de belangstelling.

 

 

Lees ook:Filosofie voor kinderen in de bieb
Lees ook:Workshop voor ouders over veilig internetten kinderen
Lees ook:‘Voorlezen met babygebaren’
Lees ook:Workshops voor kinderen in Kunstuitleen
Lees ook:Solocabaret Sabine Beens over samenwonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.