Harmonieorkest AV terug uit Berlijn

IMG_9169IMG_9467Harmonie Orkest Amstelveen, net terug van een vierdaagse concertreis naar Berlijn, geeft zaterdag 19 november een concert en op zondag 18 december in de Urbanuskerk in Bovenkerk en op zondag 18 december begeleiding van de kerstsamenzang in de Urbanuskerk. Dat laatste samen met het Aurora-koor.

Afgelopen zaterdag sloot het orkest de reis naar Berlijn af met een spetterend optreden voor 750 aanwezigen in een uitverkocht Mercure event center MOA. Een dag eerder, vrijdag 21 oktober, verzorgde het een concert in de historische Gedächtniskirche, waarvan de opbrengst ten bate komt van de restauratie van het orgel.

IMG_9516Het eerder die dag geplande concert in de noodopvang voor vluchtelingen op het voormalige vliegveld van Tempelhof moest helaas op het laatste moment worden afgezegd vanwege onvoorziene omstandigheden. Dit was een teleurstelling voor zowel het orkest als voor de organisatie van de vluchtelingenopvang.

Hartverwarmend

Voorzitter Peter Botman kijkt al met al met een voldaan gevoel terug op de eerste buitenlandse concertreis van Harmonie Orkest Amstelveen. “Het was voor ons orkest een droom die uitkwam. Spelen in het buitenland met ons muzikale concept was een verrijkende ervaring. De reacties van het Berlijnse publiek waren hartverwarmend en enthousiast. Dat al maakt een concertreis als deze voor herhaling vatbaar.”

Het orkest bestaat uit zo’n 45 vaste leden en werd voor deze tournee op enkele posities uitgebreid. Peter Botman: “Voor zo’n belangrijke concertreeks wil je extra goed voor de dag komen en op alle secties een goede bezetting hebben. We zijn uiteraard altijd op zoek naar nieuwe leden, om de bezetting en het niveau van de harmonie op peil te houden.”

Harmonie Orkest Amstelveen is in 2014 is ontstaan uit de Muziekvereniging Bovenkerk en heeft een muzikale traditie die teruggaat tot 1922. Het telt nu zo’n 45 leden en we treden regelmatig op in de eigen regio.

 

 

Lees ook:Harmonie Orkest Amstelveen speelt in Berlijn
Lees ook:Kerstconcert in Urbanuskerk
Lees ook:Open repetitie-avond bij Harmonie Orkest
Lees ook:Nieuwjaarsconcert Harmonie Orkest AV
Lees ook:Nieuwjaarsconcert Harmonie Orkest Amstelveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.