Workshop zelfportretten maken voor kinderen

2016-Julia-Winter-Mothers-and-DaughtersVoor kinderen in de basisschoolleeftijd (groepen 3 – 8) is er zondag 22 mei van 11.30 – 13.00 uur een workshop in Museum Jan van der Togt (Dorpsstraat 50) over zelfportretten maken.

Die zondag eindigen verschillende tentoonstellingen in het museum, waaronder die van Julia Winter. Haar intrigerende ‘dubbelportretten’ kunnen vast tot inspiratie dienen, denk de museumdirectie.

De kinderen worden uitgedaagd een schets van hun gezicht te maken (er zijn spiegeltjes aanwezig) die vervolgens als collages van tijdschriftknipsels, of met verf tot spannende portretten worden omgetoverd.

De van oorsprong Russische kunstenares Julia Winter (1965) legt in haar werk op een poëtische manier verbindingen tussen beelden, objecten en materialen, en creëert telkens nieuwe betekenislagen.

Hier op de foto haar schilderij: ‘Mothers and Daughters’

Deelname aan de workshop is gratis. Vooraf aanmelden – onder vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer – is noodzakelijk: [email protected] of (020) 641 57 54. Openingstijden voor het museum: Woensdag t/m vrijdag van 11.00 – 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur.

 

Lees ook:Portretten Julia Winter in Jan van der Togt
Lees ook:Kinderworkshop Ans Markus’ in J. van der Togt
Lees ook:Kinderworkshop Walasse Ting in museum J.v.d.Togt
Lees ook:Van der Togt kwart duurder; Expo Markus verlengd
Lees ook:Taxatie werken Anton Heyboer in Jan van der Togt Museum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.