Treurzang over ‘vergeten’bisschop Urbanus

Urbanus covers‘Urbanus I, treurzang voor een vergeten bisschop’ is de titel van het nieuwste boek van Martin Spaargaren en van de lezing die hij houdt op woensdagavond 11 juni (20.15 uur) in de Bibliotheek Amstelland Stadsplein.  Urbanus I was bisschop van Rome in de eerste helft van de 3e eeuw, maar heeft blijkbaar ook in Amstelland een grote rol gespeeld.

In deze lezing maken luisteraars kennis met Clovis, koning der Salische Franken, Willibrord, missiebisschop en aartsbisschop van Utrecht, en de Heren van Amstel. Hoe werd dit gebied katholiek? En hoe kwam Urbanus eigenlijk in Amstelland terecht? Dat zijn de vragen die in de lezing aan de orde komen.

Spaargaren vertelt ook over de traditie van de kathedraal- en kerkbouw in de Middeleeuwen en tenslotte over de bouw van de St. Urbanus in Bovenkerk in de 19e eeuw. De lezing wordt gehouden in het kader van ‘Amstelveen 50 jaar’. De toegang is gratis toegang, maar men moet wél van tevoren reserveren via www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de Amstelland bibliotheken.

 

Lees ook:Lezing over St. Urbanus ‘van Amstelland’
Lees ook:Lezing over Urbanus 1
Lees ook:Lezing over Amsterdam van grachten tot Bijlmer
Lees ook:Lezing over Amsterdam bij Volksuniversiteit
Lees ook:Lezing van Japanspecialist Segers tijdens festival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.