Monteverdi Kamerkoor in Kruiskerk

groepsfoto_2011_fullsize[1]Het Monteverdi Kamerkoor Utrecht geeft zondag 30 maart (12.00 uur) in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30A een koffieconcert. Het koor wordt geleid door Wilko Brouwers. Er worden composities van Maurice Ravel, Max Reger, César Antonowitsj Cui en Edgar Elgar ten gehore gebracht. Bij het Magnificat van Cui soleert  de jonge en getalenteerde mezzosopraan Florieke Beelen.

De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Iedereen is welkom vanaf 11.30 uur, koffie en thee staan klaar.

Honderd jaar geleden brak de Eerste Wereldoorlog uit. Onder de titel Music in time of War worden tijdens dit concert gepaste composities uit het jaar 1914 ten gehore gebracht. De welluidende koorcomposities contrasteren sterk met twee recent gemaakte, electronische klankbeelden (Soundscapes) van Eric Hense,  gemaakt van originele geluidsfragmenten uit de oorlog 1914 – 1918, die ook te horen zijn.

Dirigent Wilko Brouwers is hoofd van de koordirectie-opleiding van het Utrechts Centrum voor Kunsten. Het koor viert dit jaar zijn 25 jarig jubileum.

 

Lees ook:Italiaanse en Duitse kerkmuziek in Kruiskerk
Lees ook:Joop Rubens weer in Vd Togt
Lees ook:Enrique López-Córton in Kruiskerk
Lees ook:Engels studentenkoor geeft concert in Kruiskerk
Lees ook:‘Psalmensavond’ met koor Cum Laude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.