Italiaanse en Duitse kerkmuziek in Kruiskerk

Amsterdams Bach Ensemble in Kruiskerk (web)Op zondag 15 november (20.15 uur) geven orkest en koor van het Bach Ensemble Amsterdam een concert met hoog-barokke liturgische muziek in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a. Solistische medewerking verlenen Elsbeth Gerritsen (alt-mezzo), Endrik Üksvärav (tenor) en Michiel Meijer (bas). Paulien Kostense heeft de muzikale leiding.

De entree is € 12,50 en voor jongeren € 5. Een drankje na afloop is bij de toegang inbegrepen. Reserveren van kaarten is mogelijk per mail: [email protected]. Meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Uitgevoerd worden het magnifieke, rijk-geïnstrumenteerde Sanctus en het ontroerende Agnus Dei uit Bachs zwanenzang, de Hohe Messe. Van de Italiaanse Allesandro Scarlatti en Antonio Vivaldi worden respectievelijk het Salve Regina en het Credo ten gehore gebracht. Van Georg Friedrich Händel klinkt het Haec est regina virginum. Hoewel deze monumentale composities (bijna) nooit in kerkdiensten worden uitgevoerd, zijn ze wel voor een ‘kathedrale akoestiek’ geschreven en komen ze in de Kruiskerk bijzonder goed tot hun recht.

Het Bach Ensemble Amsterdam bestaat uit een koor en een orkest van jonge enthousiaste mensen, goed opgeleide amateurmusici die gecoacht en begeleid worden door professionals.

 

 

Lees ook:Nieuwjaarsconcert in Kruiskerk
Lees ook:Bach cantates in Kruiskerk
Lees ook:Bach Ensemble Amsterdam in Kruiskerk
Lees ook:Bach Ensemble met Paasoratorium Bach
Lees ook:Jubileumconcert Bach Ensemble in Kruiskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.