Facelift

De mooie prognoses van bezoekersaantallen, waarmee ooit winkeliers naar het Stadshart werden gelokt, zijn nooit gehaald. Maar de huren waren daarop inmiddels wel gebaseerd. De klacht is zo oud als die hartvergroting van Amstelveen, maar gemeente en vastgoedeigenaar Uniball-Rodamco sluiten er graag oren en ogen voor. De lokale bestuurders roepen al jaren dat het centrum bruist. Blijkbaar weten zij niet wat dat werkwoord betekent.Dat keer op keer pogingen zijn ondernomen om de bezoekersaantallen, die iets boven de helft van de prognoses bleven stegen, omhoog te krijgen en het saaie rode plein wat op te vrolijken, is natuurlijk geenszins een bewijs van eclatant succes. En er is nu weer een facelift gaande. De zoveelste. Die gaat volgens directeur Van Beurden van centrum- eigenaar Uniball tien procent meer bezoek opleveren.

Hij wil niet meer praten over klanten van de winkels, maar over ‘gasten’, meldde hij tegen André Gerritsen van het Amstelveens Nieuwsblad. Het Stadshart moet volgens hem een warmere uitstraling krijgen. Nou, nou, wat een ontdekking. Heel Amstelveen, met uitzondering van het stadsbestuur natuurlijk, wist dat allang. De bedoeling is men er vaker komt en langer blijft. Een mooie droom die natuurlijk onverenigbaar is met de hoge parkeertarieven, die mij als het even kan het Stadshart doen mijden.

Intussen moeten de winkeliers, die de jarenlange ellende van de uitbreiding van het centrum nog vers in het geheugen hebben, maar vast rekenen op de volgende aderlating. Die zal worden veroorzaakt door de bouwput ten behoeve van de A9-tunnel en de ontwikkeling van het gebied langs en boven die weg.

Een facelift is een cosmetische ingreep. Wie mooi wil zijn moet pijn lijden, zei mijn moeder. In dit geval zullen vooral de winkeliers dat doen. Ik wens ze veel pijnstillers toe.

Lees ook:Eigenaar Stadshart vindt huren ‘marktconform’
Lees ook:Drieduizend bezoekers bij Infocentrum A9, Stadshart en AV-lijn
Lees ook:Winkel van Action in Middenhoven
Lees ook:Raad neemt nog geen besluit over locaties A9-gebied
Lees ook:Regisseur moet Stadsplein levendiger gaan maken

53 reacties op “Facelift

  1. frank bikker

    De gemeente Amstelveen realiseert zich blijkbaar nog steeds niet waarom “ons” stadshart niet loopt.
    De hr Bos had er al een paar aangegeven. Er zijn weinig goedkope winkels voor de dagelijkse boodschappen, enkel AH, een overschot aan luxe kledingzaken, te dure horeca(voor een sateetje ga ik wel ergens anders naar toe)geen sfeer( een paar bomen in grote bakken zou al heel wat doen).
    Kan er geen ronde horecatent met terras in het midden van het plein gezet worden, breekt de vlakte een beetje? Kan de winkelbezetting niet wat kleinschaliger worden, desnoods een soort “soukh” (zie A’dam Poort), waardoor je meer kunt snuffelen en gekke winkeltjes bekijken. Legio mogelijkheden. Maar niet die megalomane projekten die het bestuur van Aveen in z’n hoofd heeft.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hans van der Liet

    Een mooie kathedraal, die bezoekers, bedevaartgangers en pelgrims uit de ganse wereld trekt! (Commentaar van Frank: is dat een opmerking die je uit CDA-hoek verwacht?). Antwoord: ja!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

      Nou als die ontworpen is in de stijl van Gaudi en gewijd aan ST Hans patroonheilige der zwamdozen houd ik me aanbevolen. Misschien kunnen we daar je gebalsemde lichaam zittend op een gejatte paddestoel van de Efteling aanschouwen. Hebben we eindelijk een touristische attractie van formaat in Amstelveen. Iets voor op de Werelderfgoedlijst.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Angel Mulder

    Ik woon niet in Amstelveen. Sterker nog: zo’n 30 km er vandaan, maar ik kom toch altijd graag winkelen in Amstelveen of een drankje doen op het plein. Wat mij betreft is Amstelveen toch wel een van de leukste winkelsteden in de “regio”.

      /   Beantwoorden  / 
  4. prizebig.ru

    When you order frogs legs at a restaurant what do they do with the rest of the frog ? – Well surely they just throw the rest of the frog away and take it to the tip.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Jan Demming

    In Amstelveeen moet, ik schreef het al eerder, alles ‘hoogwaardig’ zijn. Het wordt dan ook niet voor niets door velen een kakgemeente genoemd. Als ze ergens anders iets hebben wat Amstelveen nog niet heeft (golfbaan bijvoorbeeld) dan moet het hier – koste wat kost – ook komen. Het begint een beetje zielige vormen aan te nemen!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Hans van der Liet

    Jammer dat het u niet bevalt hier. Maar ja, niemand heeft u ooit gevraagd om hier te komen wonen. Dat was uw eigen beslissing. Misschien dat onze maatschappij iets te snel draait voor u, hier in het westen. Dan kan ik u van harte de Achterhoek aanbevelen. Uw argument om hier te blijven, was altijd dat u in de Meent niet gemist kon worden, maar de Meent is niet meer. En dus: bon voyage, meneer Demming!

      /   Beantwoorden  / 
  7. Johan Bos

    Nou in jhet verleden was de heer Demming natuurlijk afhankelijk van Schiphol. Hij verdiende toch zijn brood en pensioen in de luchtvaart die hij nu uit milieuoverwegingen het liefst zou bestrijden? Of zit ik er nu helemaal naast? Het lijkt een beetje op degenen die onmiddellijk na de oorlog in het verzet zijn gegaan…

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

      En hoe kon meneer Johan Bos in Amstelveen zijn brood verdienen? Wel door stukjes te schrijven voor KLM ers en Fokkerianen. Jij staat liever ook niet naast een dampende, slecht afgestelde motor.
      Ook al sta je daar met een zojuist gebietste sigaar vanuit de dichtstbijzijnde kroeg in je hoofd. ( Weet ik van Okko hoor. Foei!!!)

        /   Beantwoorden  / 
      1. Johan Bos

        Ik schreef niet voor, wel over de KLM en Fokker. En personeel van beide bedrijven las die. Maar ik heb ook nooit tegen Fokker en KLM en Schiphol gefulmineerd en doe dat ook nu niet, omdat ik besef dat veel Amstelveners er hun broor verdienen. Wie niet bij een luchthaven wil wonen moet gewoon uit Amstelveen vertrekken. Schiphol was er eerder dan Amstelveen in de huidige omvang. Er zijn dus heel wat mensen hier komen wonen die wisten zich dicht bij die economische motor te vestigen (er vaak zelfs dus van afhankelijk waren). Wie niet van lawaai houdt, moet niet willens en wetens boven een discitheek gaan wonen…

          /   Beantwoorden  / 
        1. Johan Bos

          Pardon: las die moet ‘las dat’ zijn en broor=brood en discitheek = discotheek. Jonge, jonge, de wet van Murphy

            /   Beantwoorden  / 
        2. frank bikker

          Je hebt gelijk met je verhaal, maar ook al ben je er van afhankelijk, heb je er toch het liefst het minst mogelijk last van en dat is menselijk.

            /   Beantwoorden  / 
  8. Hans van der Liet

    Frank, die vergelijking van jou over Jan Demming als een man die direct na de oorlog in het verzet ging is zeer geestig en treffend. Ik wou dat ik hem had verzonnen. Te meer daar meneer Demming de mensen die op gevestigde partijen stemmen als meelopers betitelt en ze zo indirect met sympathisanten van de bezetter vergelijkt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

      Ik heb die opmerking niet gemaakt. Beter lezen, hoor!

        /   Beantwoorden  / 
  9. Johan Bos

    Hallo Hans, die vergelijking was van mij. Even opletten, straks wordt Frank nog boos.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

      Foei, de stoomwolken komen uit m’n oren.

        /   Beantwoorden  / 
  10. Hans van der Liet

    Sorry Frank, ik was in verwarring. Opmerking en antwoord zijn op mijn schermpje lastig toe te ordenen aan de juiste schrijver. Maar: onmogelijk is het niet, dus ik zal beter opletten voortaan. Meneer Bos, mijn compliment geldt dus voor u. Hulde!

      /   Beantwoorden  / 
  11. Jan Demming

    Ging deze discussie nou eigenlijk over het Stadshart of over Schiphol? Ik memoreerde dat in Amstelveen alles hoogwaardig moet zijn en ineens gaat het over wonen nabij een vliegveld en het milieu daar omheen!

      /   Beantwoorden  / 
  12. Jan Demming

    Heren Bos en Van der Liet, waaruit is op te maken dat ik de luchtvaart uit milieuoverwegingen het liefst zou willen bestrijden? Kunt u mij vertellen waar ik dat geschreven heb? Meneer Van der Liet, u hebt vast wel ergens een aantekening hierover in uw bureau liggen.
    Natuurlijk zijn vliegtuigen milieuvervuilend, maar ik vraag me af wat vervuilender is: een vliegtuig of 80 auto’s, ervan uitgaande dat er gemiddeld drie personen in die 80 auto’s (= ook 240) zitten.

      /   Beantwoorden  / 
  13. Hans van der Liet

    Klopt inderdaad, u heeft een blinde vlek voor milieu-vernietiging door de burgerluchtvaart. Want daar verdiende u immers goed aan!

      /   Beantwoorden  / 
  14. Johan Bos

    Ik heb de heer Demming nogal eens instemmend zien reageren op GroenLinks betogen tegen Schiphol, in een adem met andere vervuilers. Vandaar. Maar als hij in feite de ontwikkeling van de luchthaven toejuicht, zoals ik, bied ik mijn excuses aan. Dan staat hij op dit punt kennelijk even ver van zijn partij als de heer Van der Liet van het CDA op sommige dossiers.

      /   Beantwoorden  / 
  15. frank bikker

    Nou, meneer van der Liet kom eens terug op het stadhart. Hoe zou het er volgens u dan moeten uitzien? Dat idee van die kathedraal werk dat eens uit. Misschien iets voor uw aanhangers bij het CDA.

      /   Beantwoorden  / 
  16. Hans van der Liet

    Ik zal het bespreken met de bisschop als ik weer eens met hem lunch.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank Bikker

      Ja, doe dat. Aan de toog bij Dixies onder het aanhoren van de laatste madrigalen.

        /   Beantwoorden  / 
  17. Jan Demming

    @ Johan – 29/9 17.07 uur:
    Er is gelukkig nog wel verschil tussen instemmend te betogen tegen Schiphol of de ontwikkeling van die luchthaven toejuichen. Want ik zou toch zeker liegen als ik stelde dat Schiphol niet vervuilt.

      /   Beantwoorden  / 
  18. Hans van der Liet

    Nou, u liegt wel vaker, dus uw terughoudendheid is toch echt alleen terug te voeren op uw voormalig dienstverband daar. Ook voor u gaat een goed inkomen boven een goed milieu. En ondertussen maar schijnheilig doen.

    @Frank: ik kom zo’n twee keer per jaar in Dixies, de bisschop bij mijn weten nooit. Wel gaan we beiden iedere week ter kerke, dus het zal wel een broodje worden in de pastorie.

      /   Beantwoorden  / 
  19. Jan Demming

    Glaasje waterige wijn erbij?

      /   Beantwoorden  / 
  20. Hans van der Liet

    Chateauneuf du Pape, meneer Demming. Het is de bisschop, niet de dorpspastoor!

      /   Beantwoorden  / 
  21. Onno

    Goeie keus Hans, die van 98 was een topper !

      /   Beantwoorden  / 
  22. official poker

    How will we have money to support millions of more people in the future?

      /   Beantwoorden  / 
  23. Jan Demming

    May be with poker!?

      /   Beantwoorden  / 
  24. Sonia

    I read about an actuary who calculated that the odds of a man’s trousers falling down if he was wearing both a belt and suspenders was about 35,000 to one. What would be the odds of a man’s trousers falling down while wearing only a belt? What about only suspenders?

      /   Beantwoorden  / 
  25. seo suite

    What if your gaurdian over your account of money wont let you have your money?

      /   Beantwoorden  / 
  26. free vpn

    Hey! I think if these things all the time for example if you but land do you own it all hte way to the core of the Earth? If a turtle doesnt have a shell is it naked or homeless?Why is bread square but most sandwich meat round? I liked your site it gave me some more things to think about!

      /   Beantwoorden  / 
  27. Downloads

    Can you show the numbers by borough and type of school (public/charter/non-public)? By type of cost – metro card / busing?

      /   Beantwoorden  / 
  28. 7ly.ru

    It is an enormous number — 1 billion+. Is there a more detail available?

      /   Beantwoorden  / 
  29. reklama

    Hey! I think if these things all the time for example if you but land do you own it all hte way to the core of the Earth? If a turtle doesnt have a shell is it naked or homeless?Why is bread square but most sandwich meat round? I liked your site it gave me some more things to think about!

      /   Beantwoorden  / 
  30. twitter software

    How much money can I make just holding up a cardboard sigh begging for money?

      /   Beantwoorden  / 
  31. hyips

    Why aren’t there bullet-proof pants?

      /   Beantwoorden  / 
  32. thecrackserial.net

    When you’re asleep and dreaming about performing calorie-burning activities such as running, jumping and flying, do you burn more calories in reality as opposed to when you’re dreaming about doing something low-impact?

      /   Beantwoorden  / 
  33. traffic siphon

    This is a excellent topic to speak about. Thank you for setting up this site. I know there are a lot looking for this kind of dialogue.

      /   Beantwoorden  / 
  34. Laser Hair Removal

    What skin Pay Attention product To Use for dry skin? My forehead as well as nose probably are ridiculously dry, how to The point as to peeling. rather I allow topical acne (not the deep kind) along my jawline and also underneath my cheek bones. I’m working To discover a effective skin Even Think regimen that will treat my acne Lack Of drying out my skin even way more than this already is. any one advice?

      /   Beantwoorden  / 
  35. Starcraft II Achievement Hack

    Thanks very much for this downright article;this is the kind of thing that keeps me on track through out these day. I’ve been searching around for this site after I heard about them from a colleague and was thrilled when I found it after searching for some time. Being a avid blogger, I’m pleased to see others taking initivative and contributing to the community. I just wanted to comment to show my appreciation for your work as it is very energizing, and many writers do not get credit they deserve. I am sure I’ll be back and will spread the word to my friends.

      /   Beantwoorden  / 
  36. Warcraft 3 maphack

    Thanks very much for your flawless page;this is the kind of thing that keeps me awake through out my day. I have been searching around for your site after asked to visit them from a colleague and was pleased when I found it after searching for awhile. Being a avid blogger, I’m cheerful to see others taking initivative and contributing to the community. I just wanted to comment to show my support for your post as it is very challenging to do, and many writers do not get credit they deserve. I am sure I’ll visit again and will recommend to my friends.

      /   Beantwoorden  / 
  37. XBox Points

    Thanks very much for this brilliant blog;this is the words that keeps me awake through these day. I’ve been searching around for your site after being referred to them from a buddy and was pleased when I found it after searching for some time. Being a avid blogger, I’m dazzled to see others taking initivative and contributing to the community. Just wanted to comment to show my approval for your blog as it’s very encouraging, and many writers do not get authorization they deserve. I am sure I’ll visit again and will spread the word to my friends.

      /   Beantwoorden  / 
  38. insider trading

    You have a excellent writing voice, this is the first post of yours I’ve found but will be following a bit more. Really enjoy the themes as well!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.