Regisseur moet Stadsplein levendiger gaan maken

Er komt een ‘pleinregisseur' om eindelijk het Stadsplein te laten bruisen. Het moet een beter imago krijgen en levendiger worden, vinden B en W. Zij willen daarvoor in 2009 1,5 ton beschikbaar stellen en daarna structureel jaarlijks een ton, hetzelfde bedrag al in 2008. De helft daarvan is bestemd voor de in maart aan te stellen regisseur en subsidiëren van evenementen, de rest gaat naar ‘aankleding' van het plein. Het staat allemaal in de nota, waar belanghebbenden nog op kunnen inspreken. De gemeente pompt het geld in een nieuwe uitvoeringsorganisatie. Zij gaat er daarbij van uit dat ook andere bij het Stadshart betrokken partijen gezamenlijk eveneens jaarlijks een ton op tafel leggen.

 

Het is de bedoeling dat in een op te richten stichting Platform Stadsplein vertegenwoordigers van de cultuurstrip, horeca, Stadsharteigenaar Rodamco, winkeliersvereniging en andere belanghebbende partijen zitten. De regisseur gaat onder de goede van de stichting aan het werk.
In de notitie wordt toegegeven dat met zes miljoen bezoekers per jaar aan het Stadshart de prognoses die bij de presentatie voor de uitbreiding ervan aan winkeliers zijn gepresenteerd fors naar omlaag moesten worden bijgesteld. Toch draait volgens B en W het winkelcentrum goed en zijn de meeste winkeliers tevreden. Maar het Stadsplein blijft volgens velen ongezellig, beseft het college. Ondanks alle investeringen die al zijn gedaan op het levendiger te maken. Het plein kan ‘het icoon' van Amstelveen worden, menen B en W.

Lees ook:D66 wil via enquete Stadsplein bruisender maken
Lees ook:Feestweek om Stadsplein te laten bruisen
Lees ook:Markt van Stadsplein naar Rembrandtweg
Lees ook:D66 tegen politie actie op Stadsplein
Lees ook:Stadshart saai en winkelaanbod onvolledig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.