Raat heropent The Pub

Herbert Raat aan de tap. Rechts: eigenaar Jaap Buijs van The Pub.

Herbert Raat aan de tap. Rechts: eigenaar Jaap Buijs van The Pub.

 

Herbert Raat (rechts) en Bos.

Herbert Raat (rechts) en Bos.

Met het tappen van een biertje heropende wethouder Herbert Raat (VVD) donderdag het sterk uitgebreide café The Pub aan de Lindenlaan. Omdat een winkelpand ernaast leeg kwam, kon niet alleen extra ruimte, met een poolbiljart, aan het café worden toegevoegd, maar ook een snackbar. Die laatste, met een afzonderlijke ingang, heet Mr. Ed. Waarmee de oude naam van The Pub uit ze zestiger en zeventiger jaren terug is in de wijk.

Mr. Ed was genoemd naar een paard dat de hoofdrol speelde in een destijds populaire tv-serie. ‘Mr. Ed is back’, zei Johan Th. Bos, klant van The Pub, die de wethouder inleidde. Raat was gevraagd, omdat hij persoonlijk zorgde voor korte lijnen naar de gemeente bij de verbouwing. Met het verschaffen van vergunningen dreigde vertraging te ontstaan.

Raat en hoofd Heidema van de afdeling vergunningen (ook van de brandweer) zorgden voor snellere afwikkeling. Wat Raat betreft moet dat ook zo, zeker als ondernemers in deze tijd van economische tegenwind investeren en bovendien leegstand verminderen.

Zinspelend op de Wine Kitchen in het Oude Dorp, door Bos een typisch VVD-etablissement genoemd, noemde hij The Pub een ‘Wijk Kitchen’. Hij zei blij te zijn dat een politiek bestuurder buiten verkiezingstijd naar een wijk (KKP) komt. Verder zei hij, al decennia lang als verslaggever de gemeenteraad te volgen, in het café ongeveer dezelfde onderwerpen te horen aansnijden. “Alleen duidelijker. Soms vraag ik mij af wie er nou een borrel op heeft.”

Raat prees het ondernemerschap van de directie van The Pub en de verbouwde inrichting.

Lees ook:Raat: ‘Bedrijven betalen niet voor A9-tunnel’
Lees ook:Kans op Hudson’s Bay in V&D-pand
Lees ook:Stationsstraat wordt niet afgesloten
Lees ook:Laatste kans voor pizzeria met stankoverlast
Lees ook:Raat, nu fractievoorzitter VVD, leidt coalitie-overleg

31 reacties op “Raat heropent The Pub

  1. tante Bep

    Zou het gemeentehuis vaker moeten doen. Kortere lijnen maken voor vergunningen van de kleine middenstander! Is ook veel werkgelegenheid bij elkaar en voor hen is een maand vertraging veel geld.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

    De foto verklaart de felle reacties van Johan Bos op alles wat zweemt naar kritiek op wethouder Raat: Die twee zijn dikke mik. Dichtbij is ook door Raat ingepakt.

    Van ‘checks and balances’ komt zodoende weinig terecht in onze lokale – zogenaamde – democratie.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Ik respecteer uw mening, maar denk toch dat u weinig van mijn artikelen op deze site leest, c.q. die niet goed leest of er uw eigen interpretatie aan geeft. Het zij zo. Ik ben blij dat een foto u weer staaft in uw mening, hoewel die toch al vast stond. De democratie bestaat hier niet en de journalistiek is in handen van de overheid. Toch? Overigens bent u er nooit op ingegaan dat, met afkeuren van Raats houding jegens u, de nationale ombudsman overeind hield dat uw aanklachten tegen het niet handhaven van het scooterverbod op het Stadsplein (uw trauma) onzin was.

        /   Beantwoorden  / 
    2. frank bikker

      @rvw Dit is het scheppen van banen in de kleine middenstand en ook het helpen van deze groep, die steeds meer in de verdrukking komt. Op dit punt lof voor de hr. Raat.
      @Marianne. Heeft de SP al eens iets gedaan voor de kleine middenstand en dan bedoel ik niet met woorden maar met daden?

        /   Beantwoorden  / 
  3. gjzn

    Foto’s onthullen. Herbert Raat (rechts) en Bos.

      /   Beantwoorden  / 
    1. gjzn

      (Ex-) Christen broeders met elkaar. Heerlijk.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Marianne

    Is Raat ‘ verstrengeld’ met die pub? Of doet hij voor anderen hetzelfde?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Volgens mij zelden of nooit in die Pub geweest, maar hij doet inderdaad voor andere andere ondernemers hetzelfde.

        /   Beantwoorden  / 
  5. Jaap Buijs

    Beste Johan,
    ontzettend bedankt voor de leuke en scherpe introductie van wethouder Raat.

    Directie Cafe The Pub.

    PS. heer v Waning…..de Turftrappers zijn nog naarstig op zoek naar een nieuwe Prins, je bent er narrig genoeg voor!

      /   Beantwoorden  / 
    1. gjzn

      Doen Robert, een gouden kans voor Amstelveen & Bovenkerk.
      Eens in je leven de Prins.

        /   Beantwoorden  / 
      1. tante Bep

        Niet doen!!!! Dan ligt de hele vereniging binnen een half jaar op zijn gat!!!

          /   Beantwoorden  / 
        1. gjzn

          Ach Bep, niet zo somber. Het kan verkeren.

            /   Beantwoorden  / 
    2. PG van Faassen

      Beste Jaap, die carnaval mensen zullen wel weer te veel lawaai maken.

        /   Beantwoorden  / 
  6. Robert van Waning

    Verstrengeling van politiek en journalistiek is ongewenst. Waarom dat is, blijkt telkens weer in Amstelveen.

    @JB, u pareert mijn kritiek weer met een persoonlijke aanval. Dat is niet de manier waarop het publieke debat moet worden gevoerd.

    De Nationale Ombudsman heeft wethouder Raat berispt voor de manier waarop hij had gereageerd op mijn kritiek op de verstrengeling van bestuur en journalistiek.

    Mijn klacht over Raats weigering om zijn eigen scooterverbod te handhaven, werd niet toegewezen omdat de gemeenteraad het gedogen van scooters in het voetgangersgebied kennelijk toestaat. De ombudsman bemoeit zich niet met beleid dat door de raad wordt goedgekeurd. Jammer.

    De Ombudsman heeft mijn klacht geen onzin genoemd. Dat maakt u ervan omdat u om persoonlijke redenen geen kritiek op de wethouder kunt verdragen.

    Leve de onafhankelijke journalistiek, waakhond van onze democratie.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Nee, omdat niet kon worden hard gemaakt dat er helemaal nooit is gehandhaafd, zoals u volhoudt.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Johan Bos

      Mag ik weten wat die persoonlijke redenen dan zijn? Iemand die deze blog goed leest, kan moeilijk volhouden dat ik klakkeloos een verlengstuk van B&W ben. U baseert uw mening nu weer op een foto, zonder de discussie die werd gevoerd te hebben gevolgd. Leve de onafhankelijke meningsvorming, waarop u kennelijk als enige patent heeft

        /   Beantwoorden  / 
  7. PG van Faassen

    Kijk, ik sta er ook op. Met mijn achterhoofd weliswaar, maar het aureool is nog net te zien.

    Het was een fijne avond met een zeer aimabele Herbert, waar natuurlijk rvw ontbrak. Maar die heeft nu eenmaal geen vrienden.

    En over het management kan ik het volgende zeggen, blij dat ik zo vlakbij woon om uw prachtige uitspanning te kunnen frekwenterem.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Robert van Waning

    JB, ik kan dagelijks aantonen dat Raat zijn eigen scooterverbod in het Stadshart niet handhaaft. Zijn bewering dat dat wel gebeurde, was een flagrante leugen. Raat had bekeuringen voor alcoholgebruik en wildplassen erbij opgeteld.

    De Ombudsman heeft dit niet willen onderzoeken, omdat de gemeenteraad geen bezwaar maakt tegen scooters die overal in het voetgangersgebied rijden en parkeren, in strijd met de ‘Stadspleinregels’ die overal op borden staan.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      OK, uw haat tegen Raat is gebaseerd op scooter(over) last, begrijp ik. Als u mateloos veel medestanders hebt (dat zal dus wel), lijkt het mij zaak eens te klagen bij de gemeenteraad. Of bij de rechter, want volgens u wordt de grondwet ook zwaar overtreden. Weet u ook wat Raat verder doet, behalve niet handhaven van dat scooterverbod? Ik hoor u namelijk zelden over iets anders, nou ja, over dat hij – en daarmee het hele college van B&W – volgens u mij en de gehele lokale journalistiek in zijn zak heeft. Voornamelijk op grond van uw ervaringen met het scooter verbod, c.q. zijn (niet) optreden in het Stadshart. Anders nog iets?

        /   Beantwoorden  / 
  9. Robert van Waning

    Kritiek is geen uiting van haat.

    Terwijl kritiek gebaseerd is op feiten en argumenten, is haat een irrationele emotie die vaak wordt gevoed door een vooroordeel.

    Natuurlijk haat ik Herbert Raat niet. Ik heb wel slechte ervaringen met hem als een bestuurder die zich laat leiden door persoonlijke belangen en emoties.

    En wat die scooters betreft: Die rijden en staan overal in het voetgangersgebied van het Stadshart omdat Raat het APV-verbod niet handhaaft.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Uw emoties zijn volgens u al gauw feiten. U gaat niet in op mijn vraag of hij toevallig ook nog iets anders – mogelijk correct – doet dan het niet handhaven van het scooterverbod.

        /   Beantwoorden  / 
  10. Robert van Waning

    JB, u meiert maar door over die scooters om de aandacht af te leiden van mijn kritiek: De journalistiek moet de politiek en het bestuur niet omarmen (letterlijk noch figuurlijk) maar juist steeds kritisch en onafhankelijk volgen.

    Een andere keer wil ik het graag weer hebben over het (zogenaamde) scooterverbod of een van de vele andere onderwerpen waarover ik schrijf.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

      Zoals de democratie, waarvan ook geen sprake is en de grondwet die wordt overtreden? U gaat niet in op mijn vraag of Raat ook nog iets anders doet dan (het enige waar ik u over hoor) niet handhaven van het scooterverbod. Dat is niet mijn gemeier maar het uwe, lijkt me. Ik was er nooit opgekomen misschien.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Robert van Waning

        De omstrengeling van de lokale journalistiek en politiek komt in de foto goed tot uiting.

        Hoe kunnen wij er op deze manier op vertrouwen dat de pers de lokale macht kritisch volgt en beoordeelt?

        Bekritiseerde wethouders worden verdedigd door journalisten. Een idiote situatie.

          /   Beantwoorden  / 
  11. tante Bep

    rvw Werd u afgewezen door de ballotagecommissie van de “Turftrappers”?

      /   Beantwoorden  / 
  12. Robert van Waning

    De omstrengeling van de lokale journalistiek en politiek komt in de foto goed tot uiting.

    Hoe kunnen wij er op deze manier op vertrouwen dat de pers de lokale macht kritisch volgt en beoordeelt?

    Bekritiseerde wethouders worden verdedigd door journalisten. Een idiote situatie.

      /   Beantwoorden  / 
  13. Jean Marie La Chouffe

    Jullie zitten er allemaal naast. Dhr van Waaning heeft de pest aan dhr Raat omdat hij ooit voor zijn politieke carriere volgens DICHTBIJ achter de bar in Tel Aviv heeft gestaan. Dit verklaart alles, het gaat hier niet over herrie, scooters etc, maar dhr van Waaning heeft iets tegen de staat Israel, vandaar.

      /   Beantwoorden  / 
  14. gerben

    Jullie..verklaar je nader JLMC.

      /   Beantwoorden  / 
  15. Robert van Waning

    Over obsessie gesproken.. Ik uit kritiek op de verstrengeling van onze lokale politiek en journalistiek, en Johan Bos begint over scooters en Chouffe over Israel.

    Ik wil graag discussieren over de Israelische discriminatie, beroving, bezetting, onderdrukking en bombardering van de Palestijnen, maar dat is – net zomin als de scooters in het Stadshart – niet het onderwerp van deze discussie over de omarming van een bestuurder door een journalist.

      /   Beantwoorden  / 
  16. PG van Faassen

    Johan, waarom heb je die foto weggehaald waar ik ook nog een beetje te zien was?

    Een beetje jammer. Ik ben bang dat ik nu het geven van drankjes aan jou moet heroverwegen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.