Dinercheque voor schoonmaakbedrijf

Door mee te doen aan een onderzoek van het Werkgeversservicepunt (WSP) Amstel-Venen, onderdeel van WSP Groot-Amsterdam, heeft schoonmaakbedrijf GOM een dinercheque gewonnen. Het onderzoek betrof de dienstverlening van WSP Amstel-Venen en wethouder Jacqueline Koops overhandigde de cheque. Het onderzoek was er op gericht te achterhalen wat werkgevers van het WSP nodig hebben.  Van de 800 benaderde werkgevers uit de regio Amstelland hebben er 115 de vragenlijst ingevuld. In de digitale enquête werden praktische vragen gesteld als: Hoe kan het WSP met u in contact komen en hebt u in uw organisatie plaats voor iemand met een uitkering?  Veel bedrijven bleken positief kritisch tegenover het in dienst nemen van iemand met een uitkering te staan. Als de persoon gemotiveerd is, wil een werkgever wel in hem investeren.GOM Schoonhouden zegt zich te willen gaan inzetten voor mensen met een uitkering. Onlangs zijn er gesprekken geweest over samenwerking tussen WSP en het bedrijf. De contacten lopen via het WSP Amstel-Venen, maar door de nauwe samenwerking met Amsterdam en Haalemmermeer kan het WSP personeel uit de hele regio bieden. Dat is vooral belangrijk nu de nieuwe Wet Werken naar Vermogen voor de deur staat. Per 1 januari 2013 hebben gemeenten de werkgevers harder nodig dan ooit. Voor meer informatie: www.wsp-amstelvenen.nl.

 

Lees ook:‘Werkplein’ voor regio in gemeentehuis
Lees ook:Amstelveen in regionaal servicepunt arbeidsbemiddeling
Lees ook:‘Jacht’ op personeel voor tuinbouw
Lees ook:Gemeente subsidieert bedrijven bij reïntegratie bijstandtrekkers
Lees ook:V&D Stadshart blijft voorlopig open

2 reacties op “Dinercheque voor schoonmaakbedrijf

  1. Schoonmaakbedrijf Amsterdam Gorrim

    ntwikkeling, hoe pak je dat aan?

    Gebruik het potentieel van alle medewerkers, ongeacht leeftijd.
    Geef elke nieuwe medewerker een loopbaanclausule in zijn contract: na 3 of 4 jaar in een functie ga je je binnen het bedrijf of de organisatie oriënteren op ander werk.
    Benut de mogelijkheden van vrijwillige mobiliteit: Wie wil minder werken? Wie wil ergens anders werken?
    Laat mensen met behoud van arbeidsvoorwaarden en terugkeergarantie experimenteren met een stage of uitwisseling binnen het bedrijf of met andere bedrijven in de regio.
    Reserveer een percentage van de loonsom voor scholing.
    Stel een persoonlijk ontwikkelbudget beschikbaar.
    Voor grote bedrijven: maak een centrale regietafel voor overleg tussen hoofden HR over het invullen van interne vacatures.
    Voor kleine bedrijven: werk samen in je sector of regio.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.