Markts Stadsplein genomineerd voor ‘Beste van Nederland’

De weekmarkt in het Stadshart is – evenals markten in Amsterdam, Apeldoorn, Capelle aan de IJssel en Hengelo – genomineerd voor de titel ‘Beste markt van Nederland'. De winnaar wordt begin maart bekendgemaakt tijdens een marktbeurs in Ahoy in Rotterdam.

 

Volgens marktmeester Albert Prins onderscheidt de Amstelveense markt zich duidelijk van markten in de regio door hert uitgebreide assortiment en de omvang van het aanbod. "De markt geeft een regionale uitstraling en er bestaat een goede wisselwerking tussen de ondernemers van het winkelcentrum en die van de markt. Het is mijn doel om de markt te behouden en verbeteren waar dat kan, zegt hij.
De verkiezing is georganiseerd door de Centrale Vereniging van Ambulante Handel (CVAH).
De jury kijkt onder meer naar inrichting, brancheverdeling, toegankelijkheid, parkeergelegenheid, bereikbaarheid en of de markt een regionale functie heeft.

Wethouder Jan-Willem Groot (economische zaken) zegt de nominatie terecht te vinden. "De branchering is naar mijn oordeel van hoge kwaliteit. De marktkooplui zijn enthousiast en een behoorlijk aantal staat al jaren op de Amstelveense markt. Hij draagt ook bij aan de bedrijvigheid en levendigheid in het centrum."

Lees ook:AV tweede beste van grote markten
Lees ook:Ondernemersavond met Joop Wijn in Schouwburg
Lees ook:Scholieren expositie ‘Picasso’ in Kunstuitleen
Lees ook:Bezoekers tevreden over kwaliteit polikliniek ziekenhuis
Lees ook:Markt

2 reacties op “Markts Stadsplein genomineerd voor ‘Beste van Nederland’

  1. j

    Vreselijk saaie markt en te duur en weinig afwisseling en géén gezellige Kerstmarkt enz…ga liever naar Hoofddorp of A’dam…

      /   Beantwoorden  / 
  2. A9

    J, Wat een onzin….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.