Markt

Foto: amstelveenweb.com

Foto: amstelveenweb.com

Hoewel de Amstelveense tot de allerbeste markten van Nederland hoort, wil de gemeente die door frequent verplaatsen minder populair maken. Want de gemeenteraad heeft nu eenmaal, als het om zogenoemde citymarketing gaat, de blik op oneindig. In elk geval de coalitie – gedomineerd door de liberale fracties VVD en D66 - met Burgerbelangen als bijwagen – heeft al jaren de mond vol van verlevendiging van het Stadsplein. Dat wil ook al jaren maar niet lukken.

Nou ja, op vrijdag is het er wekelijks vreselijk druk en gezellig, maar dat is een deel van de raad natuurlijk te gewoon. Er moet een kerstmarkt komen. Even nog had men de onzalige gedachte er ook de glazen kooi van Serious Request heen te halen, maar dat zou bij voorbaat tonnen in het ongewisse kosten, waar B&W – na toch al ruim een miljoen aan een onzinnig badje in de Poel en een beeld op het plein te hebben uitgegeven – geen brood in zagen. Maar er komt wel een waterig aftreksel van dat radiospektakel aan de vooravond van Kerst, namelijk Serious Kerst via de lokale zender, waarvan de opbrengst dan toch naar die de DJ’s in die landelijke glazen kooi gaat.

Verstorend

Dat vorig jaar nog in het bruisende Oude Dorp, waar ook een glorieus jazz evenement werd gehouden en men tegenwoordig dikwijls (zoals op vrijdag) over de horeca bezoekende hoofden kan lopen, gehouden feestje moet nu naar het Stadsplein. Want dáár moet het nu eindelijk eens gaan gebeuren, al lukte het ook met het culturele festival zaterdag niet optimaal. En daarom moet de markt, die écht voor vertier zorgt, wijken. Tegen de wil van de marktlooplieden, begrijp ik uit een publicatie in de lokale krant. Logisch dat die er moeite mee hebben te worden gebruikt als in de ogen van de lokale betweters beleid verstorende elementen.

B&W willen de marktverordening aanpassen, zodat tegen de wil van de mensen om wie het gaat acht keer per jaar de kramen kunnen worden gedropt achter V&D. Politici hebben onvoldoende oog voor de publiek trekkende aspecten van de markt, meldde Martie Bleeker van de Centrale Vereniging voor Ambulante Handel. Er is volgens mij ook niet aan bezoekers gevraagd of die hun markt graag verplaatst willen zien. Dat zou democratisch zijn, lijkt me. Maar democratie is theorie en moet in elk geval wijken voor de grootheidswaan van politici die het altijd beter menen te weten dan gewone burgers. Nou ja, anders waren zij geen politici geworden natuurlijk….

 

Lees ook:Ewa
Lees ook:ChristenUnie: Wethouder brengt markt in gevaar
Lees ook:SP op markt en bij Kostverlorenhof
Lees ook:SP voert actie op markt tegen metrolijn
Lees ook:GroenLinks blij met blijvende vaste locatie voor markt

Eén reactie op “Markt

  1. Tante Trees

    Volledig mee eens!
    Hebben ze een grote publiekstrekker, gaan ze er nog mee sollen ook. Een ordinaire markt, waar ook zeer vele expats op af komen, geeft blijkbaar te weinig aanzien.

    Een stad met een markt zonder vaste standplaats.

    Ga eens in Zuidoost kijken, daar is elke dag wel ergens een markt. De winkelcentra daar floreren er ook bij. Kunnen ze hier nog wat van leren.

    Te dom voor woorden dit beleid van D66, VVD en bbA. Juist die partijen die zeggen dat ze altijd oog hebben voor de werkgelegenheid en economie.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.