Rabogeld naar tien Amstelveense projecten

rabobank-logo-print[1]Tien Amstelveense projecten van verenigingen eb stichtingen krijgen een financieel steuntje in de rug van de Rabobank Amstel en Vecht. In totaal steunt de regionale bank 26 projecten in haar verspreidingsgebied, tot een totaal bedrag van € 50.000. Aan elke organisatie wordt maximaal € 2500 uitgekeerd. Het geld komt uit het Rabobank Coöperatief Fonds, dat wordt gevoed met een deel van de winst van de bank.

Daarmee komt het bereiken van bepaalde doelen van de organisaties weer een stap dichterbij, redeneert Rabo. In Amstelveen gaat geld naar de stichtingen Bounce Big Band (voor drie concerten), Kinderland (poloshirts), Jan van der Togt Museum (digibord), Ons Tweede Thuis (aanschaf Fitlight medthode voor wooncentrum Westwijk) en Vita Amstelland (Vrouwendag). Verder gingen bedragen naar de slagwerkgroep Bovenkerk (jeugdconcert), korfbalvereniging Amstelveen (energiebesparing), Amstel Rover Singers (show in Noorddamcentrum), Honk- en softbalcvereniging De Vliegende Hollander, DVH (electronisch scorebord) en christelijk koor Alegria (jubileumconcert). Dorpshuis Nes aan de Amstel kreeg geld voor isolatie van het dak.

Verder werden projecten in Ouder-Amstel, Muiden, Muiderberg, Abcoude en Weesp gesteund. Verenigingen, stichtingen en instellingen kunnen het gehele jaar door aanvragen indienen. Enkele keren per jaar worden aanvragen beoordeeld. De sluitingsdatum voor de eerstvolgende ronde is 27 mei 2016. Zo kreeg de historische vereniging in Ouderkerk geld voor een blad over de Joodse begraafplaats Beth Hai, de stichting Kleinoot in Duivendrecht voor een poeziefestival en de stichting Beschermers Amstelland in Ouderkerk voor de tiende Amstellanddag.

Het Coöperatief Fonds van Rabobank Amstel en Vecht is bedoeld om projecten die de omgeving van de bank mooier of beter maken een steuntje in de rug te bieden. Dat doet de bank naar eigen zeggen graag samen met haar klanten, vanuit de gedachte dat men samen meer bereikt dan alleen. Via het fonds steunen klanten met een deel van de winst ideeën van verenigingen, stichtingen en instellingen in de regio.

 

 

Lees ook:Verenigingen kunnen weer geld vragen aan Rabofonds
Lees ook:Rabogeld voor drie Amstelveense projecten
Lees ook:Rabobankgeld voor twee Amstelveense projecten
Lees ook:Steun Rabo voor projecten in AV en O ‘kerk
Lees ook:Verenigingen kunnen weer hulp voor projecten vragen bij Rabobank

Eén reactie op “Rabogeld naar tien Amstelveense projecten

  1. frank

    Wanneer kunnen de klanten van de RABO-bank nu wat van die winst terugzien op hun spaartegoeden?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.