PvdA: KKP wil geen supermarkt op plaats Buurtkamer

OLYMPUS DIGITAL CAMERANa een bezoek aan de wijk Keizer Karelpark is de PvdA niet zo voor een supermarkt in de voormalige Volvo garage aan de Van der Hooplaan. Daar is nu de Buurtkamer gevestigd en die moert er volgens veel bewoners blijven. De buurt zet al heel lang vraagtekens bij de die nieuwe supermarkt, maar – met de verkiezingen in aantocht – is dat nu ook tot de PvdA doorgedrongen. ‘Mensen vragen zich af of de supermarkt wel nodig is, maken zich zorgen over de toekomst van de Spar en de Coöp (Lindenlaan) en de toenemende parkeerdruk’, meldt de partij.

De PvdA Amstelveen ging zaterdag van deur tot deur in Keizer Karelpark met vragen over de buurt. De PvdA-ers werden bijgestaan door partijgenoot en buitenlandwoordvoerder in deTweede Kamer Désirée Bonis. ‘Canvassen’ heet het bezoeken van zo’n buurt. De ondervraagde inwoners kenden de Buurtkamer bijna allemaal. En al maakt niet iedereen er gebruik van, het fenomeen moet er wel blijven, vindt de meerderheid. Juist nu de gemeente meer sociale samenhang in de wijken wil, is volgens de buurt de Buurtkamer van belang als plek om samen te komen en activiteitenruimte. Men denkt daarbij vooral aan activiteiten voor ouderen. Dat zoiets moet wijken voor nog een supermarkt noemde een van de ondervraagden volgens de PvdA “flauwekul”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPluspunten van de wijk vindt men de rust, het groen en de sociale samenhang. Een minpunt is verkeersveiligheid. Vooral over de snelheid waarmee auto’s door de woonstraten rijden wordt geklaagd. Alle reacties uit de buurt gaan naar de fractie in de gemeenteraad.

Volgens fractievoorzitter Dolf Veenboer zijn de bewoners opvallend duidelijk en eensgezind over de Buurtkamer betreft. Zij vinden dat die moet blijven, constateert Veenboer. En ook op nieuwe supermarkt zit men blijkbaar niet te wachten.

Veenboer: “Gelet op de nu al grote parkeerdruk in de wijk, de verkeersveiligheid en de wens van kleinschaligheid van de winkels zal ook de fractie van de PvdA aangeven nu nog niet voor de bouw van een grote supermarkt te zijn.”

Aan de inwoners werd ook gevraagd wat er beter kan in Europa. De antwoorden daarop worden doorgegeven aan de PvdA-fractie in de Tweede Kamer. In heel Nederland gingen PvdA-ers de straat om te canvassen. In Amstelveen werd dit voorjaar al gecanvast in Patrimonium en Groene Laan.

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:PvdA bezoekt huis-aan-huis bewoners Groenelaan
Lees ook:C1000 Lindenlaan wordt gesloten
Lees ook:Andere indeling van wijken
Lees ook:PvdA nu tegen meer sociale huurwoningen
Lees ook:Netjes heeft plan voor supermarkt op locatie Buurtkamer

Eén reactie op “PvdA: KKP wil geen supermarkt op plaats Buurtkamer

  1. frank rikbek

    De PvdA moet zich rotschamen om in deze buurten langs de deuren te gaan met allerlei onbenullige lokale zaken, wat meer bestuurlijk geregeld kan worden dan op politiek niveau. Juist de groepen die in deze buurten wonen hebben in het verleden massaal op hun club gestemd, omdat ze ook werkelijk voor de belangen van het lagere kantoorpersoneel en arbeiders opkwamen, maar de laatste 20 jaar ( sinds Paars) hebben ze hun eigen ideeën/ idealen/ mensen volledig uitgeruild voor macht. Kom eerst eens met wat idealen ( en dat mag best pragmatisch zijn) die je ook werkelijk nastreeft, dan met soort slappe l.lverhaaltjes.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.