Burgerbelangen: Annakerk moet behouden blijven

Linda Roos

Linda Roos

De Annakerk moet behouden blijven. Dat vindt Burgerbelangen (BBA). Volgens fractievoorzitter Linda Roos is de kerk aan de Amsterdamseweg gezichtsbepalend voor het oude dorp. Zij reageert op het bericht in de lokale pers dat sloopt wel noodzakelijk zal zijn, omdat kerk en pastorie op hetzelfde fundament zijn gebouwd. En de pastorie moet weg voor de aanleg van de A9. “Als je met de auto op de A9 van Schiphol komt aanrijden, is de Annakerk hét herkenningselement van het oude dorp.” Zij is er overigens niet van overtuigd dat de berichtgeving juist is. “Wij vragen ons af welke bouwkundig ingenieur dat beweert en met welke onderbouwing,” zegt Roos.

Voorlopig gaat haar fractie er van uit dat sloopt van de uit 1928 daterende kerk niet aan de orde is. Ook niet als die niet meer voor kerkdiensten gebruikt zou worden. Dat kan het gebouw een andere bestemming krijgen, vindt ze.

Lees ook:Annakerk moet wijken voor A9-tunnel
Lees ook:ChristenUnie pleit voor behoud Annakerk
Lees ook:Raat wil regiokerk uit Annakerk
Lees ook:Kerk instabiel?
Lees ook:Maandag info A9 in Oude Dorp

4 reacties op “Burgerbelangen: Annakerk moet behouden blijven

  1. Jan Demming

    Ach mevrouw Roos, misschien heeft die bouwkundig ingenieur er wel een beetje verstand van! Je weet maar nooit.
    Weet u trouwens wat hét herkenningspunt voor Amstelveen (deels nog) is? Dat is die groene polder die u onlangs met voeten betrad om te zien wat meneer Loogman er aan het uitvreten was! En mét uw steun en die van Burerbelangen uiteraard!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jan Demming

    Met het herkenningspunt bedoel ik ‘hét herkenningspunt voor Amstelveen-ZUID.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jan Demming

    Maar dat is het gedeelte waar u niet woont en waar u DUS geen boodschap aan heeft.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Rob Nijkamp

    Ach ja maar hoe was de werkelijkheid ook alweer? Er was een herkenningspunt, school Leger des Heils, maar slopen ging door ondanks of juist dankzij typex. Verder slopen Lakro gebouw te Bovenkerk bekend bij iedereen en de Roelof Venermaschool. Een polder, ploeg maar om heb ik niets mee te maken. En nu als verkiezingsobject, de kerk moet blijven. Ga in 2010 genieten van wachtgeld en kom nooit meer terug.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.