GroenLinks hekelt miscommunicatie A9

Hans Koot

Hans Koot

Legendarisch, vindt raadsfractie van GroenLinks de gemeentelijke miscommunicatie over de overkapping van de A9 (door de gemeente overigens consistent met de taalfout ondertunneling aangeduid). Volgens GL-raadslid Hans Koot zitten provincie, Rijkswaterstaat en Gemeente blijkbaar niet op één lijn. De fractie heeft met stijgende verbazing het communicatieve geklungel aangezien, zegt hij. Koot wijst er op dat zijn fractie al op 11 februari aan wethouder Pols vroeg de bewoners van het Oude Dorp snel duidelijkheid te geven. Het duurde een maand voordat er in allerijl een informatieavond werd georganiseerd, na berichten in de media over  sloop van de Annakerk. De miscommunicatie ondermijnt volgens Koot het vertrouwen in de rest van het project.

Op de informatieavond bleek dat er voor de A9-tunnel niet direct woningen hoeven te worden gesloopt, maar dat er wel vijftien jarenlang onbewoonbaar worden.GroenLinks zegt mee te voelen mee met de bewoners van het Oude Dorp, onder wie veel onrust is ontstaan. Koot: “Vijftien woningen, waaruit de mensen moeten verdwijnen, komen jaren leeg te staan. Daar knapt het Oude Dorp niet van op!”

 

Volgens GroenLinks zou veel onrust zijn voorkomen  als van meet af aan  helderheid  was gegeven. “Het project A9 lijkt ondanks de hoge ambities over het erbij betrekken van inwoners toch weer een technisch bestuurlijk nummertje te worden. Bij zo’n belangrijk project kan en mag dat niet! Zelfs de speciaal opgerichte raadscommissie A9 wordt consequent achteraf of pas op het allerlaatste moment geïnformeerd. Zonder betrokkenheid ontstaat er geen breed draagvlak. Wij zijn heel ontevreden over deze miscommunicatie”, aldus GroenLinks-raadslid Hans Koot.

 

Acht huur- en koopwoningen in de Middeldorpstraat en omliggende straten komen tijdens de werkzaamheden te liggen dat er sprake zal zijn van extreme overlast en/of gevaar. Daarom moeten de bewoners in elk geval gedurende die periode hun huis uit. Rijkswaterstaat koopt deze woningen op. Van de huurwoningen zullen bovendien de tuinen en schuren moeten worden verwijderd. Eventueel kunnen de woningen, als ze de bouwperiode doorstaan, daarna weer bewoond worden. Sloop van woningen zou het Oude Dorpshart volgens Koot beschadigen. “Al is die nu niet aan de orde, bewoners moeten wel al dan niet tijdelijk verhuizen. Voor dit soort belangen lijkt nu veel te weinig aandacht te zijn,” zegt het raadslid.

Lees ook:Rijkswaterstaat consultatie over A9 ‘regelrechte aanfluiting’ – GroenLinks wil luisterzitting
Lees ook:ChristenUnie wil toch busbuis in A9-tunnel
Lees ook:ChristenUnie pleit voor behoud Annakerk
Lees ook:Pols: Geen kaalslag Oude Dorp voor A9-tunnel
Lees ook:GroenLinks: ‘Raat als olifant door Schildersbuurt’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.