Raadsleden onbereikbaar per email

Leden van de gemeenteraad zijn onbereikbaar op hun gemeentelijke emailadres. Dat ontdekte Ilja Scholten, voormalig bestuurslid en programmamaker van Amstelveen Lokaal. Een testje door Amstelveen.blog.nl leidde tot hetzelfde resultaat. Via de op de site van de gemeente aangegeven emailadressen van raadsleden is alleen de VVD-er Alberts te bereiken. Inmiddels heeft ook PvdA-fractievoorzitter Gerben Drost geconstateerd dat de adressen van de raadsleden naar een 'onbereikbare pagina' leiden. Dat is pikant, omdat Amstelveen dezer dagen luidruchtig de zogenoemde balie online in gebruik nam om de communicatie met de burgers sterk te verbeteren. Gewoon contact tussen kiezers en gekozen raadsleden lukt blijkbaar nog niet.

Lees ook:Klagen bij gemeente kan nu online
Lees ook:Amstelveners toppers in DigiD contact met gemeente
Lees ook:Vergunning voor Poelbadje
Lees ook:Jarige PvdA huldigt oudste lid in Amstelveen
Lees ook:Gemeentelijke Balie Online uit de lucht

10 reacties op “Raadsleden onbereikbaar per email

  1. Jan Demming

    Ook pogingen om contacten te leggen met het raadhuis (adres: amstelveen@nl)halen niets uit, want mensen met vragen en/of klachten krijgen geen bericht van ontvangst en al helemaal geen antwoord op hun vraag of klacht. En dat is al héél veel jaartjes zo!Dus niet alleen gewoon contact tussen kiezers en gekozen raadsleden mislukt, ook pogingen tot contact met het gemeentehuis lopen op niets uit.

      /   Beantwoorden  / 
  2. David de Jong

    Het klopt dat raadsleden moeilijk te vinden zijn op de website van de gemeente.

    Op
    http://www.amstelveen.nl/web/show?id=51284&langid=43
    staan alle raadsleden en met doorklikken zijn ook mailadressen te vinden. Om hier te komen moet je behoorlijk wat doorklikken en soms is dat een gok. Kortom inderdaad niet echt duidelijk en via contact kom je er helemaal niet.

    Ik heb overigens geen mail gekregen van Ilja Scholten.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Frans

    Het gaat toch alleen maar om de show, niet?

    Onze hele zogenaamde ‘rechtstaat’ en de Kamerdebatten etc. zijn toch ook alleen maar een circus?!

    Liever namaak dan echt…

    Image is everything, niet?

    Sinds wanneer geeft er één advocaat, één rechter, één dokter, één dominee, één politicus, één ambtenaar om iemand anders dan hij/zijzelf?

    Het zijn toch allemaal parasieten, niet? Die leven van de verotting van de maatschappij?!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Johan Th. Bos

    Nee, logisch David, dat je geen mail van Ilja hebt gekregen. De door de gemeente aangegeven weg naar de raadsleden (via de site) werkt niet. Daar gaat het nou juist om. Je moet ongeveer informatica hebben gestudeerd om een lokale volksvertegenwoordiger per mail te bereiken.

      /   Beantwoorden  / 
  5. David de Jong

    Johan: heb eea inmiddels ook aangekaart bij de griffie om hier oplossingen voor te vinden, want ik ben het volledig met je eens!

      /   Beantwoorden  / 
  6. ilja scholten

    email-reparatie – snel(?) & slordig.

    Hierbij een geldbesparend aanbod aan de gemeente !!

    Goh – via deze blog zaken aan te kaarten lijkt vlugger resultaat op te leveren dan via een nette en minder aan de weg timmerende manier. Enkele dagen geleden is hier aangekaart (door mij en via Johan Bos) dat vrijwel geen van de links van de emailadressen van de raadsleden op de gemeentelijke website functioneerden. Dit vanwege coderingsfouten.

    Eerder, toen ik daar bij toeval achter kwam, heb ik op 4 en 5 januari drie raadsleden hierop attend gemaakt (inclusief details over de fouten in de codering). De raadsleden waren van zowel de coalitie alsook de oppositie. Mijn “nobele” gedachte was dat de raadsleden zo een puntje konden scoren bij collega’s en/of de eigen wethouder. Misschien hebben de raadsleden dit inderdaad op de juiste plek aangemeld maar hoe dan ook, e.a. resulteerde niet in het verhelpen van de problemen.

    Tot mijn verrassing leek het erop dat de gemeentelijke ICT-ers nu, na de berichten van dit week-end, inderdaad de zaken opgeschoond en functionerend hadden gekregen. De links LEKEN nu allemaal te werken. Goed, een stuk of vijf raadsleden hebben geen emailadres en daar heb ik ook geen probleem mee. ECHTER, bij twee raadsleden staat wel een emailadres vermeld MAAR de linken werken nog steeds niet !! Want nog steeds (ronduit stompzinnige) coderingsfouten !

    Dat is toch wel enorm slordig en genant. Dat soort ICT-mensen klooit met onze meest gevoelige persoonlijke informatie ?! Dat is een zeer onaangename gedachte. (Wat mij zeer zou boeien als ik ICT-er was bij de gemeente is de vraag hoe de problemen konden ontstaan om mee te beginnen. Is het CMS – content management system – nu inderdaad “idiot-proof” gemaakt ? Op zich is dat relevanter dan het verwijderen van een paar foutjes.)

    Uiteraard weet ik welke twee raadsleden nog steeds last hebben van coderingsfouten (en dan bedoel ik niet hun hersens). Laten we morgen – dinsdag 26 januari 2008 – na 18 uur eens kijken of die laatste twee schaapjes dan ook op het droge zijn gebracht.

    Gemeentelijke ambtenaren en verantwoordelijke bestuurder – een bescheiden voorstel (cf Jonathan Swift):
    u kunt geruime tijd gaan besteden om uit te zoeken om welke raadsleden het gaat. Dat kost ons (de burgers) dan enige honderden Euro’s. U kunt ook mij een mailtje sturen en dan krijgt u per omgaande de betreffende namen (plus de fouten) en dan hebben we het samen – in blijde harmonische samenwerking tussen burgers en overheid – voor een tientje opgelost.

      /   Beantwoorden  / 
  7. m,hermans

    bij de lokale omroep wordt ook nooit gereageerd op emails in ieder geval hoor je nooit iets als je wat vraagt

      /   Beantwoorden  / 
  8. Frans

    Hoe lager de ambtenaar of poppetje, hoe arroganter – meer uit de goot of straat – zijn/haar gedrag!

      /   Beantwoorden  / 
  9. ilja scholten

    Cabaretuitvoering door afd Voorlichting

    Net zo min als Jonathan Swift had ik de verwachting dat mijn bovengenoemde “bescheiden voorstel” aan de gemeente letterlijk en direct opgevolgd zou worden. Net als Swift (wiens “Modest Proposal” wordt beschouwd als het eerste moderne, en zeker het meest befaamde, politieke satirische essay) heb ik natuurlijk wel de hoop dat de schrijverij aanzet tot een verbetering van vervelende situaties.

    Dus, na de verantwoordlijken nog een extra week respijt gegeven te hebben, hierbij dus de namen van de twee raadsleden wiens emaillinks verleden week NIET gerepareerd zijn en dus nog steeds niet werken.

    Het zijn de heer Rietdijk van de VVD en de heer Smits van de PvdA.

    Het is niet zo dat ik als tijdverdrijf intensief de gemeentelijke website bestudeer. In tegendeel, ik klik eens hier en daar en keek b.v. op de “English homepage” waar de gemeente zich voor wil stellen als zeer internationaal georienteerd. Inderdaad, naadloos past de gemeente zich aan bij wat in het jargon “World-English” wordt genoemd – een soort van vereenvoudigd en verbasterd Engels dat nu door de mensen van vele nationaliteiten in hun onderlinge communicaties wordt gebruikt.

    Dus kromme zinnen, grammaticale uitglijders, de net verkeerd gebruikte woorden en uitdrukkingen – we komen ze allemaal in ruime mate tegen op deze pages. In het oog springende kleinigheden, zoals dat een “kans van adres” echt niet goed is (en ook niet door de spellingscontrole eruit gehaald zal worden) zijn dingen waar je de gemeente dan
    even op attendeert (per email) en die zullen best t.z.t. wel eens gecorrigeerd worden. (“..chance of adress i.p.v. “change of address”met een g en dubbele d, enz.).

    Maar ………. dat de afdeling Voorlichtig ook aan cabaret doet had ik toch weer niet verwacht.

    Met enige nieuwsgierigheid klikte ik op de link voor de gesproken versie. Echter, er is werkelijk geen touw vast te knopen aan wat je dan te horen krijgt. Ik durf onvoorwaardelijk te wedden dat niemand – ongeacht of Engels de moedertaal is of niet – na beluistering zal kunnen vertellen waar dit in hemelsnaam over gaat. Daar staat tegenover dat het een hoogstandje van cabaret is geworden – ik heb in lange tijd niet zo hard gelachen.

    Ik ben er van overtuigd dat deze gesproken pages op internationale feestjes, fuifjes, borrels, en andersoortige bijeenkomsten een gegarandeerde hit zal zijn. De grapjes over dat – ondanks het ontbreken van een coffeeshop in Amstelveen – het gedoogbeleid toch duidelijk z’n invloed heeft op de gemeentelijke diensten zullen daarbij wijdopenstaande deuren zijn. Wilt u het zelf beluisteren – zie de link hieronder.

    Voor de zekerheid heb ik toch ook maar eens een aantal andere websites bezocht waar de spraaksoftware van deze fabrikant ook gebruikt wordt – en dan vallen de resultaten eigenlijk best wel mee. Overigens heb ik wel een sterk vermoeden waarom deze Amstelveense gesproken pages zo’n letterlijk buitengewoon lachwekkend wanproduct zijn geworden. Uitleg daarover laat ik nu maar achterwege (maar de oorzaak lijkt me bizar dom). Iets anders is dat de gemeentelijke website(s) niet op te weinig plaatsen te vinden zijn, maar juist op te veel plaatsen en dat daardoor misschien aanzienlijke beveiligingsrisico’s gemoeid zijn. De details daarover zal ik nu ook maar achterwege laten.

    Beluister hoe de gemeente Amstelveen internationaal de sier probeert te maken:

    http://www.iljascholten.nl/lz/amstelveen-speaks.mp3

      /   Beantwoorden  / 
  10. Jan Demming

    De uitdrukking ‘Amstelveen Internationaal’ was toch echt goed te horen, Ilja! Misschien iets voor Pauw & Witteman?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.