Dementiehuis in Alleman bomvol

 

Herbert Raat

Herbert Raat

Het twee dagen per week geopende Odensehuis in wijkcentrum Alleman, een dagopvang voor dementen, kan het niet meer aan. Er worden geen nieuwe bezoekers meer toegelaten. De laatste maanden nam het aantal dermate toe dat uitbreiding van de capaciteit nodig is. Wethouder Herbert Raat van Zorg (VVD) heeft daarom onmiddellijk 15 mille beschikbaar gesteld, laat hij de gemeenteraad weten.

Hij was er onlangs op bezoek en kwam onder de indruk van de goede ondersteuning die daar aan mensen met geheugenproblemen wordt geboden.

Het Odensehuis, nog niet zo lang geleden geopend door wethouder Jeroen Brandes, is een inloopvoorziening voor hen. Een indicatie is niet nodig om te worden toe gelaten. De activiteiten worden begeleid door een professionele kracht van Vita, mantelzorgers en vrijwilligers. De bezoekers betalen alleen een kleine bijdrage voor de koffie, lunch en activiteiten.

12 bezoekers

Volgens Raat is de opvang een goede vorm van vrije inloop dagstructurering. Tijdens de inloop kunnen maximaal 12 bezoekers opgevangen worden, meldt Vita. Dat blijkt te weinig nu de toeloop steeds groter wordt.

Raat: “Het Odensehuis kan qua potentie doorgroeien naar 50 deelnemers, gezien de belangstelling uit Amstelveen. Het aantal bezoekers heeft nu het maximum bereikt. Er zijn te weinig ruimten en openstellingsuren”. Om daar verandering in te brengen heeft hij geld uitgetrokken. In Alleman blijkt wel uitbreiding van de capaciteit wel mogelijk. “De mensen met geheugenstoornissen en hun familieleden gaven aan erg graag naar het Odensehuis te gaan”, constateert Raat. Het geld voor de uitbreiding komt uit de post ‘pilots vrije inloop dagstructurering’ van de Wmo-begroting.

Lees ook:Ontmoetingsplek dementerenden 1 jaar
Lees ook:KLM vervoer passagiers blijft groeien
Lees ook:Voorlopig extra parkeerproblemen bij raadhuis
Lees ook:B&W willen 8,5 ton voor uitbreiding Panta Rhei
Lees ook:Nieuwe behuizing kledingbank geopend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.