SP tegen huisvestingregels

RaadzaalMet, zoals viel te verwachten, de stem van de SP-fractie tegen ging de gemeenteraad akkoord met wijzigingen in de lokale Huisvestingsverordening (HVA). De HVA 2016 is regionaal afgestemd en draagt volgens de gemeente bij aan een zo’n eerlijk en transparant mogelijke manier van toewijzen van de weinige sociale corporatie huurwoningen die in Amstelveen beschikbaar komen.

De gemeente wil het sociale huurwoningen niet uitbreiden, waar de SP tegen is en de PvdA sinds kort weer moeite mee heeft. B&W menen dat er genoeg sociale huurwoningen in Amstelveen staan, maar dat die goeddeels worden bewoond door mensen die daarvoor te veel verdienen.

Het beleid is gericht op doorstroming. Daarom wordt er voornamelijk nog gebouwd in de (middel) dure sector. Overigens mislukte het doorstroombeleid tot nu toe, mede doordat de duurdere sector niet aan gegadigden uit de stad of regio is gebonden. Sociale huurwoningen zijn dat wel. Daarvan kan overigens maar een heel klein deel aan Amstelveense gegadigden worden toegewezen en wordt de druk er op verhoogd door verplichte toewijzing aan zogenoemde statushouders, van wie er volgend jaar 165 worden verwacht (dit jaar 221).

 

Lees ook:Doorstroombeleid wonen dupe van vonnis
Lees ook:GroenLinks: ‘Woonbeleid coalitie is een gemiste kans’
Lees ook:CDA wil huurwoningen á € 850 in Scheg
Lees ook:SP: B&W laten woningzoekende stikken
Lees ook:Gemeente en Eigen Haard eensgezind in strijd doorstroming

3 reacties op “SP tegen huisvestingregels

  1. frank bikker

    Nu gaat de raad nog even zeggen dat de druk op de soc. woningbouwvoorraad vergroot wordt door de toestroom van statushouders en natuurlijk die scheefwoners, die wel 700 euro kunnen betalen, maar niet 950 of nog meer in de vrije sector.Foei scheefwoners, jullie gedragen je ascoiaal.
    Ondertussen is men niet te beroerd om van de vanuit de gemeente te stimuleren om meer uit de soc. voorraad in de vrije sector te tillen en in de verkoop te gooien.
    Dit hoeft om zichzelf niet verkeerd te zijn om sociaal zwakke wijken tegen te gaan, maar dit dient tenminste elders gecompenseerd te worden zo niet uitgebreid om daar soc.woningen te bouwen, opdat er een gezonde mix van allerlei bevolkingslagen in wijken ontstaan.
    Nu bevorder je alleen de sociale kloof tussen de verschillende inkomensgroepen met alle problemen van dien.
    Mensen met een “rugzakje” komen nu allemaal bij elkaar, scholen die een onevenredige uitstroom hebben naar VMBO of VWO, jeugdproblematiek enz.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rotary-vriendje

    De Amstelveense horkerigheid begint zorgwekkende vormen aan te nemen. Het rechtse pareltje weet het bij monde altijd zo mooi te verkopen, dat uiteindelijk – er wordt alleen niet bijgezegd hoe en wanneer – iedereen beter wordt van het ongegeneerd doorvoeren van een tweedeling in de Amstelveense samenleving. Ben je onverhoopt aan de verkeerde kant van de streep terecht gekomen, dan hoef je niet te sterven (je moet eerst nog Napels zien), maar je moet wel je mond houden en je kansen pakken. Pak die sociale huurwoning die er niet is; pak die baan met je vmbo-diploma die er niet is; doe dat vrijwilligerswerk voor ons zodat wij wat minder belasting hoeven af te dragen.
    Kom op Amstelveen, je kunt het !

      /   Beantwoorden  / 
  3. frank bikker

    Er is zo veel vraag naar woningen in de vrije sector, dat het loont om er wietplantages van te maken. Zie onlangs aan de Laan der Helende Meester waar in 4 naast elkaar liggende appartementen er 1 werd opgerold.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.