Appartementen op plaats van synagoge

Synagoge. Foto: amstelveenweb.com

Synagoge. Foto: amstelveenweb.com

Op de plaats van de (leeg staande) synagoge aan de Straat van Messina bij winkelcentrum Kostverlorenhof komen 20 á 25 appartementen in de vrije huursector. B en W zijn akkoord gegaan met een plan daarvoor.

Onder het complex komt een ondergrondse parkeergarage en er is voldoende parkeermogelijkheid op eigen grond, zegt de gemeente. Zij organiseert voor omwonenden en ondernemers binnenkort een inspraakavond, die daarvoor een uitnodiging ontvangen.

Daar en vier weken erna kunnen geïnteresseerden reageren op de zogenoemde startnotitie en het daarin voorgestelde nieuwbouwplan. De bezwaren leiden formeel tot bijstelling van die nota, hoewel daarvan in de praktijk zelden iets terecht komt.

B&W vinden het vooral belangrijk dat de projectontwikkelaar voor voldoende nieuwe parkeergelegenheid op eigen terrein zorgt. De gemeente heeft daar parkeernormen vastgesteld voor toekomstige bewoners en bezoekers. Daarmee houdt projectontwikkelaar volgens de gemeente rekening. Als de startnotitie is

Vastgesteld, kan de projectontwikkelaar de omgevingsvergunning voor het bouwplan aanvragen. Dan start de wettelijke inspraak en kunnen omwonenden formeel bezwaar maken.

Aan de Straat van Messina werd de eerste naoorlogse synagoge gebouwd. Inmiddels is de voormalige Bankraskerk als zodanig in gebruik genomen en wordt die in Kostverloren dus weer afgebroken.

 

 

Lees ook:Ombouw kantoortoren bij wijkplatform
Lees ook:Start bouw dure huizen op A3-tracé
Lees ook:Film in de Paaskerk over bijzondere Joodse gemeente
Lees ook:‘Burenmiddag’ in nieuwe Bankras synagoge
Lees ook:Bouw appartementen in Stadshart

4 reacties op “Appartementen op plaats van synagoge

  1. Ceaucescue

    De “maatschappelijke apartheidspolitiek” slaat weer eens toe in onze gemeente. Ds. Heldringhstraat, Appellaan, de Scheg, voormalig KPMGgebouw, “de struikjesbuurt” enz. enz. Waar is het einde? Hoge inkomens en expats erin en “oprotpolitiek” voor starters en lage inkomens. Wanneer krijgt men eens door in onze gemeente dat ook mensen die wat minder verdienen cruciaal zijn in onze maatschappij en hier ook dienen te wonen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

      “die wat minder verdienen cruciaal zijn”

      Leg eens uit.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Rotary-vriendje

      Leve de welgestelden. Leve de sterkste schouders. Houzee, houzee.

      Ik denk dat ik maar een Kaviaarbank ga oprichten voor mensen die meer dan €106.000 per jaar verdienen maar zich door onvoorziene te hoge maandlasten niet meer een fatsoenlijk kerstdiner kunnen veroorloven bij
      De Dikkert. De Kaviaarbank helpt hen daarbij !

        /   Beantwoorden  / 
      1. Ceaucescue

        Eet jij bij die walgelijke ordinaire tent als de Dikkert? Ik prik minimaal 3 keer per week een vorkje bij Lute.

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.