VVD vóór inspraak al achter woonbeleid

VVDNIEUW2Bewoners mogen dan tijdens een inspreek-avond op 16 februari hun mening nog komen geven over het door B&W bedachte woonbeleid voor de komende jaren, de VVD – grootste politieke partij in de stad – heeft al laten weten dat prima te vinden. Waarschijnlijk volgt de rest van de coalitie (Burgerbelangen, D66 en PvdA) die opvatting.

De zogenoemde (concept) ‘woonagenda’ is volgens de VVD een goede ‘opmaat naar helder en krachtig beleid’ voor een gemeente die haar grenzen heeft bereikt. “Uitbreiding is binnenkort niet meer aan de orde. De bomen groeien niet meer tot in de hemel. Beheer en versterking van de bestaande woningvoorraad is daardoor broodnodig,” zegt burgerraadslid Arjan Gerritsen van de partij. Hij vindt dat Amstelveen – met alle voorzieningen, de Amsterdamse drukte en het groene hart in de buurt – als woonplaats onder grote druk staat.

“Er is een grote vraag naar woningen voor de middeninkomens en eengezinswoningen in het koopsegment”, vindt hij. En zijn VVD is blij dat juist aan die groep in de Woonagenda ruimte wordt geboden. ‘Door het bijbouwen van dit soort woningen trekken wij de Amstelveense woningmarkt los. Als gemeente straks wil je een goede en evenwichtige bevolkingssamenstelling hebben en behouden, zowel op wijk- als gemeenteniveau”, zegt hij. Volgens hem moet de gemeente klaar zijn voor de toekomst en zich voegen naar een nieuwe rol.

De beoogde inrichting van de Scheg aan de zuidrand van Westwijk met voornamelijk eengezinswoningen en in principe geen sociale huurwoningen kan op veel bijval van de VVD rekenen. Ook op de Middenwaard, Groenelaan en Waardhuizen, komen tot groot genoegen van de VVD woningen in het middensegment. “Deze laatste uitbreidingen van de Amstelveense woningvoorraad geven een impuls aan de woningmarkt”, vindt hij.

De VVD juicht het op doorstroming gerichte beleid van het college toe en meent dat er nu ruim voldoende sociale huurwoningen voor de beoogde doelgroep zijn. Het is haar een doorn in het oog dat dertig procent van die woningen door scheefwoners wordt bezet (mensen met daarvoor een te hoog inkomen). Daardoor ontstaan volgens Gerritsen lange wachtlijsten voor mensen die deze woningen echt nodig hebben. “De grote uitdaging is mensen met een te hoog inkomen voor deze sector te laten doorstromen naar een woning die passend is bij dat inkomen.” Overigens heeft dat doorstromingsbeleid tot nu toe weinig of niets opgeleverd. Maar volgens Gerritsen wordt daar in de gemeentelijke woonvisie werk van gemaakt.

 

Lees ook:‘Weinig concrete aanpak woningmarkt’
Lees ook:SP vindt verkoop huurwoningen bizar
Lees ook:GroenLinks: Gemeente maakt foute woonkeuze
Lees ook:Inpreekavond over woonbeleid
Lees ook:VVD: ‘Sociale woningen te vaak afgewezen’

3 reacties op “VVD vóór inspraak al achter woonbeleid

  1. Jan Demming

    Met andere woorden: mensen blijf maar lekker thuis, want als je komt dan kom je voor joker! Er verbetert dus NIETS in de politiek.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tomaat

      Als dit dan transparantie en democratie genoemd wordt. Voor starters is er niets. Daar geeft de VVD en hun hypocriete kompanen via een omweggetje vluchtelingen de schuld van.
      Ondertussen mogen de Jan Punten 10 jaar wachten! De totale dictatuur van de meerderheid waardig.
      Doorstromingsbeleid??? Waar????

        /   Beantwoorden  / 
  2. Rotary-vriendje

    Ja mensen, dat heet democratie. De meerderheid in Amstelveen heeft ooit zijn kansen gepakt en een mooi bestaantje opgebouwd. Had jij als sociaal geval ook maar moeten doen. Altijd maar dat gezeur….. “Wij hebben weinig geld en voor ons is er niets.”

    Ons lekkere VVD-leventje duurt te kort om het iedereen naar de zin te maken. Geen geld ? Gewoon liever opzouten uit dit mooie welvarende Amstelveen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.