Wachttijd sociale huurwoningen klacht KKP

logo_pvda[1]De lange wachttijden voor sociale huurwoningen, die kunnen oplopen tot 18 jaar, is veel bewoners een doorn in het oog. Het bleek opnieuw tijdens een bezoek dat de PvdA anderhalve week geleden aan de flats aan de Doctor Plesmansingel in Keizer Karelpark bracht. De partij wilde, ter voorbereiding van de behandeling van de gemeentelijke woonvisie door de gemeenteraad, blijkbaar wel eens weten hoe de bewoners eigenlijk denken over het lokale woonbeleid. En hoe de woningvoorraad er naar hun mening uit zou moeten zien. Er kwamen, behalve dat velen klaagden over die wachttijden, geen eenduidige antwoorden, constateert de PvdA achteraf.

Verder liepen de aangereikte antwoorden volgens de partij, die deel uitmaakt van de coalitie, sterkt uiteen. Sommige bewoners zien, net als de SP, de oplossing voor het lange wachten in vergroting van de voorraad sociale huurwoningen. Anderen vinden, zoals PvdA tegenwoordig zelf, dat niet de voorraad, maar de beperkte doorstroming en slechte verdeling van de woningen over de verschillende doelgroepen, het probleem vormen.

De meeste bewoners konden de huur goed opbrengen en velen waren voor inkomensafhankelijke huur, zegt de PvdA. Die registreerde ook dat de bewoners van de flats over het algemeen tevreden zijn over hun woning, maar tegen de geplande renovatiewerkzaamheden wisselend aankijken. Sommigen zijn er blij mee, anderen menen dat de veranderingen niet opwegen tegen de daarmee gepaard gaande huurverhoging. Veel bewoners zien de renovatie trouwens als achterstallig onderhoud.

De PvdA heeft overigens voorgesteld een hoorzitting over het wonen te houden, ter voorbereiding van de behandeling van de woonvisie. De meerderheid van de gemeenteraad lijkt het daarmee eens.

 

Lees ook:PvdA bezoekt huis-aan-huis bewoners Groenelaan
Lees ook:Mogelijk vrij reizen voor AV-minima
Lees ook:Ex-bewoners gesloopte flats Carmenlaan ontevreden
Lees ook:B&W blijven erbij: sociale huurwoningen genoeg
Lees ook:PvdA nu tegen meer sociale huurwoningen

3 reacties op “Wachttijd sociale huurwoningen klacht KKP

  1. frank bikker

    Sinds wanneer is er aan de Plesmansingelflats iets gebeurd? Toch ook bijna 15 jaar geleden.

    PvdA moet zich niet zo schijnheilig opstellen. Zij moet net zo als in het verleden zich in zetten voor sociale woningbouw. Nu komen ze met allerlei k.tsmoesjes om zich er onderuit te draaien. Wie stemt anders voor het tillen van woningen uit de sociale woningvoorraad en de verkoop van het Augustinuspark en de bouw van de Scheg zonder 1 enkele sociale woning.

    Het enig belang van die hele PvdA schijnt te zijn deel te nemen aan de coalitie, koste wat het kost. Daarvoor verloochen ze al hun principes met Harry van den Bergh voorop. De man die nog weet dat de PvdA 50 zetels had in de Tweede Kamer. Maar ga zo door. Iedereen loopt weg naar SP, zelfs PVV en GL. Idealen zijn uitverkocht en principes bestaan niet meer bij de PvdA. Hoe diep kun je zakken!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jan Demming

    @ frank

    Inzetten voor sociale woningbouw, zoals in het verleden? Vergeet het maar. De PvdA van vandaag is allang niet meer de PvdA van vroeger. De partij van ooit linkse signatuur heeft zich de laatste decennia steeds meer aangeschurkt tegen partijen als de VVD en D66. Niet alleen lokaal, maar overal in den lande. De idealen van de PvdA zijn inderdaad uitverkocht en principes bestaan misschien alleen nog op papier. Hoog tijd voor een rolletje in de oppositie!

      /   Beantwoorden  / 
  3. ciska

    O, gut ze hebben een hoorzitting voorgesteld.

    PvdA verspilde moeite, zonde van de tijd of willen soms het boutje aan twee kanten warm houden?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.