Start bouw 30 koopwoningen ‘Suze’

gieten eerste steen met naam suze

Toekomstige bewoners

Toekomstige bewoners

Samen met John van den Heuvel van projectontwikkelaar BPD (voormalig Bouwfonds) gaf wethouder Peter Bot dinsdag het startsein voor de bouw van dertig koopappartementen in vier lagen aan de Suze Groeneweglaan. De bewoners van de toekomstige flats, die 3 tot 6 ton gaan kosten (afhankelijk van de omvang), waren bij de start van de bouw aanwezig.

Het tweetal gaf het startsein door een mal met gietmortel te vullen, waaruit de eerste steen zal ontstaan, die de naam van het complex draagt: Suze.

De steen wordt te zijner tijd in het gebouw gemetseld.

Van de dertig zijn er twintig verkocht aan Amstelveners. Volgens de wethouder is dat gunstig voor de door B&W gewenste doorstroming op de woningmarkt.

Hoeveel toekomstige bewoners er uit sociale huurwoningen komen, is onduidelijk. “Op de woningmarkt worden onze inwoners dus niet massaal verdrongen door mensen van buitenaf”, zegt Bot.

Er zijn niet zo gek veel plekken in Amstelveen meer, waar woningen kunnen worden gebouwd, vertelde Bot. De 2, 3 en 4 kamerflats worden gerealiseerd door Vinkbouw en zijn waarschijnlijk eind volgend jaar klaar.

Bij elke woning hoort een parkeerplaats in de parkeerkelder.

 

 

Lees ook:Bouw starterswoningen Suze Groeneweglaan begonnen
Lees ook:Woningen Suze Groeneweglaan opgeleverd
Lees ook:Bouw senioren- en zorgflats Langerhuize van start
Lees ook:Bouw vrijstaande huizen Park Meerlanden gestart
Lees ook:Alsnog start bouw Phanos-woningen

4 reacties op “Start bouw 30 koopwoningen ‘Suze’

  1. gerben

    Op naar de Bovenkerkerpolder.

      /   Beantwoorden  / 
  2. frank bikker

    Volgens de wethouder is dit gunstig voor de doorstroming op de markt. An me hoela, de laatste recessie heeft ons toch wel geleerd dat huizen ook in waarde kunnen zakken.

    Wethouder Bot van BBA en het gehele college staan op dit punt gewoon de bevolking te belazeren.

    Gewoon 300 woningen in de sociale sector in de Scheg en dan heb je nog plaats zat om 500 a 600 woningen te bouwen in de vrije sector.

    Hoeveel mensen uit de sociale sector komen die nu daar een huis kopen is onbekend. Dat vereist echt rocketscience om dat uit te zoeken, denkt u?

    Denkt u dat de gemeente zelf gelooft in het sprookje van doorstroming? Trek zelf uw conclusie?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Bijenkorfje

    Doorstroming is een verzonnen woord om een verzonnen doorstroming goed te praten. Er komt geen doorstroming. Het is en zal onduidelijk blijven, omdat er geen haan is die in deze Gemeente kraait naar doorstroming. Het wordt net als de Blokken in dit kabinet afgedaan als vaststaand feit. Het is toch duidelijk, dat al die luxe woningen hier ter plaatse slechts een afleidingsmanoeuvre zijn van de problematiek van mensen die een sociale huurwoning zoeken? Want die wil de Gemeente kwijt. Dat is het beleid. En ongehoord, dat Bot het niet onderzoekt en niet weet. Zegt veel over zijn kennis en zijn desinteresse.

      /   Beantwoorden  / 
  4. frank bikker

    Ik durf zelfs te stellen door het maatschappelijk apartheidsdenken alhier, de maatschappij als geheel met grotere maatschappelijker problemen wordt opgezadeld. Zo krijg je getto’s en scholen met een lager aanbod van onderwijs. Zie Amstelveen en Zuidoost. Dat zijn gewoon 2 werelden. Willen we dat dan? Wat mengen lijkt me toch wat gezonder!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.